Va prezentam in cele ce urmeaza cele mai ieftine retete vegetariene.
1. Reteta de legume fierte cu zeama de lamaie reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Ingredientele necesare pentru legumele fierte cu zeama de lamaie sunt urmatoarele:
- un morcov;
- un dovlecel;
- o telina;
- 100 grame mazare;
- 100 grame fasole verde;
- un cartof;
- unt;
- zeama de la o lamaie;
- o legatura de patrunjel;
- sare si piper.
Modul de pregatire pentru reteta de legume fierte cu zeama de lamaie va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Fierbeti legumele, apoi lasati-le la scurs;
- Adaugati unt si amestecati pana la omogenizare, apoi continuati cu zeama de lamaie;
- Tocati patrunjelul marunt si adaugati-l peste legume;
- Serviti legumele de indata ce sunt gata.
2. Reteta de supa crema de legume reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Ingredientele necesare pentru supa crema de legume sunt urmatoarele:
- o ceapa;
- un pras;
- un morcov;
- un pastarnac;
- doi cartofi;
- 750 ml supa de legume;
- o legatura patrunjel tocat;
- ulei;
- sare si piper.
Modul de pregatire pentru reteta de supa crema de legume va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Fierbeti legumele sectionate in cubulete in supa de legume;
- Strecurati legumele, eliminati ceapa, apoi dati-le prin blender pana cand obtineti o compozitie omogena;
- Adaugati supa pentru a ajunge la consistenta dorita;
- Serviti supa crema cu patrunjel tocat marunt.
3. Reteta de salata de vara cu legume reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Ingredientele necesare pentru salata de vara cu legume sunt urmatoarele:
- doua rosii;
- doi castraveti;
- un ardei capia;
- o legatura de ceapa verde;
- o legatura de patrunjel;
- ulei;
- otet;
- sare si piper.
Modul de pregatire pentru reteta de salata de vara cu legume va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Feliati rosiile, taiati castravetii in rondele, ardeii capia in fasiute, ceapa verde si patrunjelul marunt;
- Amestecati ingredientele pana la omogenizare;
- Stropiti cu ulei si otet, apoi condimentati dupa gust;
- Serviti salata de indata ce este gata.
4. Reteta de legume sotate reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Timp de pregatire: o ora.
Ingredientele necesare pentru doua portii de legume sotate sunt urmatoarele:
- 250 grame cartofi;
- un morcov;
- 100 grame fasole verde;
- 100 ml vin alb;
- un dovlecel mic;
- ulei;
- sare si piper.
Modul de pregatire pentru reteta de legume sotate va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Caliti legumele tocate marunt in ulei incins, condimentati-le, apoi adaugati vinul;
- Lasati preparatul sa scada pana cand ajunge la consistenta dorita;
- Serviti preparatul atat cald, cat si rece.
5. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de legume calite in wok.
Timp de preparare: o ora.
Ingredientele necesare sunt urmatoarele:
- 100 grame mazare;
- 100 grame fasole pastai;
- un dovlecel;
- un ardei capia;
- un fir de praz;
- ulei;
- sare si piper.
Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de legume calite in wok va este prezentata in cele ce urmeaza:
- Caliti prazul taiat in rondele intr-o cantitate suficienta de ulei intr-un wok, pana cand devine sticlos, adaugati apoi ardeiul capia taiat in cubulete;
- Lasati preparatul pe foc pana cand cubuletele de ardei isi schimba textura si culoarea, apoi adaugati dovlecelul taiat in cubulete, mazarea si fasolea pastai;
- Condimentati cu sare si piper dupa gust, apoi acoperiti vasul in intregime cu un capac;
- Lasati legumele sa se inabuse timp de jumatate de ora, apoi indepartati capacul si pastrati preparatul pe foc pana cand cantitatea de lichid se reduce la minim;
- Serviti preparatul de indata ce este gata ca atare sau alaturi de o friptura de vita.
Va dorim: Pofta buna!