Casă și grădinăAmenajarea locuinței în stilul anilor ‘20, vezi recomandările noastre

Amenajarea locuinței în stilul anilor ‘20, vezi recomandările noastre

Perioada anilor ’20 a fost una foarte interesanta din foarte multe puncte de vedere si foarte putine sunt persoanele care nu au auzit cel putin o data in viata vorbindu-se despre “the roaring twenties” sau despre “les années folles”, in traducere in limba romana “tumultosii ani ‘20”. Amenajarea locuintei in stilul anilor ’20 reprezinta cea mai buna varianta pentru cei care iubesc eleganta si doresc sa aiba o locuinta al carei design sa nu se demodeze niciodata.

Aceasta perioada este una foarte importanta atat din punct de vedere istoric, cat si din punct de vedere cultural, artistic si estetic, fiind cu adevarat infloritoare dupa un razboi care aproape ca naruise toate sperantele. Mai mult decat atat, anii ’20 pot fi caracterizati prin dorinta permanenta de a progresa atat din punct de vedere individual, cat si din punct de vedere artistic si cultural.

Miscarea artistica Dada este cea care caracterizeaza cel mai bine aceasta perioada fructuoasa, iar in societate imaginea femeii se schimba pe deplin; acestea devin mult mai independente, incep sa aiba activitati care mai de care mai interesante si devin mult mai puternice si mai increzatoare.

In privinta amenajarilor interioare, sfarsitul celui de Al Doilea Mondial inseamna schimbare intr-un sens bun al cuvantului. Incepe sa se acorde o atentie mult mai mare designului interior si chiar daca ne apropiem cu pasi repezi de sarbatorirea a 100 de ani de la faimoasa perioada, stilul caracteristic acesteia inca se afla in mintea creativa a designerilor de interior.

Stilul anilor ’20 este unul consacrat atat pentru domeniul vestimentar, cat si pentru cel al amenajarilor interioare, fiind cunoscut si sub denumirea de “vintage”. Este un stil plin de eleganta, simplitate si rafinament, fiind caracterizat cel mai bine print-un singur cuvant: glamour. Mai mult decat atat, amenajarea locuintelor in acea perioada a devenit de-a dreptul revolutionara, avand in vedere faptul ca numerosi artisti au adus fel de fel de inovatii modului in care era perceputa pana la momentul respectiv locuinta.

Pornind de la arhitectura si cunoscutul stil Bauhaus, pana la cele mai simple decoratiuni pentru interior, designerii au dorit un singur lucru: sa rupa barierele traditionalismului. In acest fel, a luat nastere mobilierul functional, mult mai ergonomic si mai simplu fata de cel clasic care se poate incadra fara niciun fel de problema intr-un spatiu nu foarte generos.

amenajarea locuintei pe stilul anilor 1920

Amenajarea locuintei in stilul anilor ’20 trebuie tratata cu foarte multa atentie pentru ca totul sa se muleze perfect personalitatii si nevoilor dumneavoastra.

Printe caracteristicile cele mai importante ale acestui stil de design interior se numara functionalitatea. Stilul anilor ’20 in privinta amenajarilor interioare a fost si este unul functional, ce este drept si unul revolutionar pentru epoca respectiva, dupa cum am mentionat si in randurile anterioare. Obiectele de mobilier nu mai sunt greoaie si robuste precum cele traditionale, ci sunt caracterizate prin liniaritate. Se pune accentul pe simplitate si chiar pe modelul open-space.

In privinta culorilor se opteaza pentru combinatii interesante de alb cu negru, insa se accepta si albastrul, verdele, galbenul, toate in nuante deschise.

Parchetul trebuie sa fie unul deschis la culoare sau se poate opta pentru un covor cu forme abstracte, in functie de preferinte.

In ceea ce priveste decoratiunile, acestea vor fi foarte simple deoarece atmosfera nu trebuie sa fie una incarcata din niciun punct de vedere.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.