Va prezentam in cele ce urmeaza cele mai bune cinci retete pentru desert.
1. Reteta de prajitura aromata reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Timp de preparare: jumatate de ora.
Ingredientele necesare pentru patru portii de prajitura aromata sunt urmatoarele:
- 125 grame biscuiti cu cereale;
- 50 grame margarina pentru prajituri;
- 100 grame crema de branza cu smantana;
- o mandarina;
- 50 grame alune de padure macinate;
- o lingura de miere;
- smantana lichida dulce.
Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de prajitura aromata va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Amestecati ingredientele (mai putin smantana lichida) pana cand obtineti o compozitie omogena;
- Coaceti prajitura in cuptorul incins pana cand testul scobitorii iese pozitiv;
- Decorati-o cu smantana lichida dulce batuta bine.
2. Reteta de desert cu mandarine se pregateste usor si este extrem de potrivita pentru zilele de vara cand temperatura atmosferica atinge cote maxime. Va prezentam mai jos atat ingredientele necesare cat si modul de pregatire pas cu pas.
Timp de preparare: douazeci de minute.
Timp de racire: jumatate de ora.
Ingredientele necesare pentru patru portii de desert cu mandarine sunt urmatoarele:
- trei mandarine;
- 300 ml rom alb;
- doua linguri de miere;
- 200 grame de mac;
- lapte 3.5% grasime;
- 200 ml smantana lichida;
- un pliculet de zahar vanilat;
- sase cirese confiate.
Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de desert cu mandarine va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Curatati mandarinele de coaja, indepartati pielita subtire ce acopera pulpa fructelor, apoi sectionati-le in jumatate;
- Puneti pe foc mandarinele cu intreaga cantitate de miere, zaharul vanilat si apa cat sa fie acoperite. Fierbeti mandarinele la foc mic, pana cand obtineti un sos grosut si omogen. Indepartati vasul de pe foc si lasati-l sa se raceasca bine, apoi adaugati intreaga cantitate de rom. Amestecati pana la omogenizare, apoi introduceti compozitia formata in frigider;
- Inmuiati macul intr-o cantitate suficienta de lapte, incat sa fie acoperit. Lasati macul la inmuiat timp de jumatate de ora, apoi scurgeti-l. Adaugati macul inmuiat anterior intr-un blender si macinati-l bine;
- Bateti smantana lichida cu ajutorul unui mixer la viteza mare pana cand obtineti o crema de frisca cu o consistenta ferma. Amestecati frisca cu macul dat prin blender;
- Montati preparatul astfel: Adaugati in patru cupe cantitati egale din compozitia de mandarine, continuati cu amestecul de mac si frisca. Decorati fiecare cupa cu cate doua cirese confiate;
- Introduceti desertul la rece timp de jumatate de ora inainte de servire.
Desertul cu mandarine se serveste de la rece si este extrem de racoros, va recomandam sa il incercati pentru ca in mod sigur nu veti fi dezamagiti si il veti pregati de fiecare data cand aveti ocazia.
3. Reteta de desert arabesc va prezinta un preparat inedit ce se pregateste usor si pe care il puteti incerca de fiecare data cand simtiti nevoia unui desert special pregatit in casa. Va prezentam mai jos ingredientele necesare si modul de preparare pas cu pas.
Timp de preparare: un sfert de ora.
Ingredientele necesare pentru doua portii de desert arabesc sunt urmatoarele:
- doua lipii;
- 200 grame branza de vaci grasa;
- doua banane;
- 20 grame de alune de padure;
- scortisoara;
- o lingura de zahar brun;
- o lingura de zahar pudra.
Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de desert arabesc va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Lasati branza sa se scurga bine intr-o sita sau intr-un tifon. Este foarte important ca branza sa fie bine scursa, ea contine extrem de multa apa si va face ca preparatul dumneavoastra sa devina apos in cazul in care nu o scurgeti bine;
- Curatati bananele de coaja, taiati-le in rondele;
- Dati alunele de padure prin blender o singura data pentru a le macina mai mare;
- Amestecati zaharul pudra cu scortisoara dupa gust pana cand obtineti un amestec omogen;
- Amestecati branza de vaci scursa bine cu zaharul brun, pana cand cristalele de zahar nu se mai simt in compozitie, semn ca acesta din urma s-a dizolvat;
- Montati preparatul astfel: Puneti prima lipie pe o farfurie. Distribuiti pe lipie crema de branza pregatita anterior, incercati sa intindeti crema incat sa acoperiti cat mai uniform intr-un strat generos lipia. Presarati putin zahar pudra amestecat anterior cu scortisoara si jumatate din cantitatea de alune de padure macinate. Distribuiti rondelele de banane pe intreaga suprafata a lipiei unsa cu crema de branza, impaturiti lipia in patru. Procedati la fel si cu cealalta lipie;
- Incingeti gratarul, apoi coaceti lipiile pe ambele parti timp de cinci minute;
- Serviti preparatul de indata ce este gata pudrat cu zahar pudra amestecat cu scortisoara.
Desertul arabesc se pregateste extrem de usor si are un gust deosebit, veti fi placut incantati de gustul si de savoarea sa. Va recomandam sa il incercati de fiecare data cand aveti ocazia pentru ca in mod sigur veti descoperi un preparat delicios pe care il veti pregati de fiecare data cand aveti ocazia.
4. Reteta de desert cu crema de ciocolata reprezinta un dulce extrem de gustos pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam mai jos ingredientele necesare si modul de preparare pas cu pas.
Timp de preparare: o ora si patruzeci de minute.
Ingredientele necesare pentru patru portii de desert cu crema de ciocolata sunt urmatoarele:
Pentru crema de ciocolata:
- 300 grame de ciocolata cu lapte;
- 150 ml smantana dulce;
- 20 ml visinata;
- 50 grame zahar pudra;
- o felie de cozonac;
- 100 grame fructe deshidratate.
Pentru aluat:
- 150 grame faina;
- 100 grame margarina pentru prajituri;
- o lingurita de bors;
- o lingura de zahar;
- doua linguri de apa rece;
- sare.
Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de desert cu crema de ciocolata va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Pregatiti aluatul astfel: Amestecati faina cu margarina lasata peste noapte la temperatura camerei. Framantati pana cand grasimea se amesteca bine cu faina si obtineti o compozitie nisipoasa. Adaugati apoi zaharul, borsul si apa rece. Amestecati bine, adaugati putina sare. La final veti obtine un aluat omogen, pe care il veti intinde intr-o tava de tarta. Introduceti tava in frigider timp de jumatate de ora;
- Incalziti cuptorul la 200 de grade Celsius timp de jumatate de ora;
- Cand aluatul s-a racit suficient, introduceti tava in cuptorul incins si coaceti blatul la 180 de grade Celsius timp de douazeci de minute;
- Taiati ciocolata in bucatele, apoi topiti-o la bain marie sau la foc mic. Cand ciocolata s-a topit in totalitate, lasati-o la racit timp de zece minute;
- Amestecati smantana dulce cu zaharul pudra pana cand obtineti o consistenta ferma, amestecati crema obtinuta cu ciocolata topita si racita pana la uniformizare, continuati sa adaugati visinata. Mixati pana la omogenizare, apoi adaugati crema in forma de tarta, nivelati-o cu ajutorul unui cutit, apoi presarati deasupra sa bucatelele de cozonac si fructele deshidratate;
- Introduceti din nou prajitura in frigider si lasati-o la rece timp de doua ore inainte de servire;
- Sectionati prajitura in feliute triunghiulare exact asa cum ati proceda in cazul unui tort sau a unei tarte. Reintroduceti prajitura in frigider in cazul in care nu este consumata in totalitate.
Desertul cu crema de ciocolata se pregateste usor si ii va incanta pana si pe cei mai mofturosi gurmanzi, il puteti servi de fiecare data cand aveti ocazia.
5. Reteta de deliciu cu mac reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Timp de pregatire: o ora si un sfert.
Ingredientele necesare pentru patru portii de deliciu cu mac sunt urmatoarele:
- trei oua;
- 100 grame zahar brun;
- 100 grame margarina pentru prajituri;
- doua linguri de mac;
- 150 grame faina;
- un plic cu praf de copt;
- sare.
Pentru crema:
- 250 grame crema de branza;
- 100 grame margarina pentru prajituri;
- 100 grame zahar pudra.
Pentru decor:
- mac.
Modul de pregatire pentru reteta de deliciu cu mac va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Pregatiti blatul, coaceti-l in cuptorul incins pana cand testul scobitorii iese pozitiv;
- Ungeti blatul cu crema, presarati deasupra acesteia macul.
Va dorim: Pofta buna!