Va prezentam in cele ce urmeaza cele mai bune cinci retete pe baza de cartofi.
1. Reteta de cartofi cu iaurt reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Ingredientele necesare pentru cartofii cu iaurt sunt urmatoarele:
- 750 grame cartofi;
- o ceapa;
- o foaie de dafin;
- boia de ardei dulce dupa gust;
- ulei de floarea soarelui;
- o legatura de patrunjel;
- 200 ml iaurt;
- un catel de usturoi;
- sare si piper.
Modul de pregatire pentru reteta de cartofi cu iaurt va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Caliti ceapa in uleiul incins, adaugati cartofii sectionati in cubulete, foaia de dafin si boiaua de ardei;
- Amestecati iaurtul cu usturoiul pisat bine cu un praf de sare;
- Serviti cartofii cu sosul de iaurt, presarati patrunjelul tocat marunt deasupra fiecarei portii.
2. Reteta de cartofi copti cu bacon reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Ingredientele necesare pentru cartofii copti cu bacon sunt urmatoarele:
- trei cartofi;
- 50 grame bacon;
- o ceapa;
- putin patrunjel;
- 100 ml iaurt;
- sare si piper;
- ulei.
Modul de pregatire pentru reteta de cartofi copti cu bacon va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Coaceti cartofii in coaja;
- Indepartati-le miezul;
- Caliti ceapa alaturi de bacon si miezul de cartofi, condimentati;
- Adaugati compozitia calita in interiorul cartofilor;
- Serviti preparatul cald decorat cu patrunjel.
3. Reteta de placinta cu ciuperci reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Ingredientele necesare pentru placinta cu ciuperci sunt urmatoarele:
- un pachet cu foi de placinta;
- 300 grame catofi fierti si pasati;
- 300 grame ciuperci calite cu ceapa;
- o legatura marar;
- unt;
- sare si piper.
Modul de pregatire pentru reteta de placinta cu ciuperci va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Impartiti foile de placinta in doua parti egale;
- Amestecati cartofii cu ciupercile calite cu ceapa si mararul tocat marunt;
- Adaugati compozitia intre foile de placinta;
- Coaceti placinta pana cand se rumeneste frumos si uniform la suprafata.
4. Reteta de placinta cu branza si cartofi reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Timp de pregatire: o ora.
Timp de coacere: trei sferturi de ora.
Ingredientele necesare pentru cinci portii de placinta cu branza si cartofi sunt urmatoarele:
- 200 grame foi de placinta;
- jumatate de kilogram de cartofi;
- o ceapa;
- un catel de usturoi;
- 150 grame branza de vaci;
- 20 grame margarina;
- doua oua;
- 100 grame telemea de vaca;
- o legatura de patrunjel;
- ulei;
- sare si piper.
Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de placinta cu branza si cartofi va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Fierbeti cartofii, pasati-i;
- Caliti ceapa, amestecati-o cu branza de vaci si telemeaua data prin razatoare pana la omogenizare, apoi adaugati ouale batute cu un praf de sare, usturoiul pisat si patrunjelul tocat marunt;
- Adaugati jumatate de pachet de foi de placinta intr-o tava, distribuiti umplutura pregatita anterior, iar deaasupra umpluturii adaugati restul de foi de placinta;
- Stropiti preparatul cu ulei;
- Coaceti placinta in cuptorul incins, apoi sectionati-o in formele dorite;
- Serviti-o atat rece, cat si calda.
5. Reteta de chiftele turcesti reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Timp de preparare: o ora.
Ingredientele necesare pentru chiftelele turcesti sunt urmatoarele:
- jumatate de kilogram de ciuperci;
- trei cartofi;
- doua cepe;
- patru catei de usturoi;
- paine;
- marar;
- sare si piper;
- ulei pentru prajit.
Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de chiftele turcesti va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Amestecati ciupercile taiate cubulete cu cartofii dati prin razatoare, usturoiul pisat bine si ceapa tocata marunt. Cand compozitia s-a omogenizat presarati mararul tocat marunt si legati-o cu paine inmuiata in lapte sau apa;
- Prajiti chiftelele in ulei incins, apoi cand sunt gata serviti-le alaturi de o garnitura de cartofi.
Va dorim: Pofta buna!