Va prezentam in cele ce urmeaza cele mai bune patru retete de inghetata.
1. Reteta de inghetata de mure reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Ingredientele necesare pentru inghetata de mure sunt urmatoarele:
- 200 grame mure;
- 200 grame zahar pudra;
- 100 ml iaurt;
- un albus batut spuma cu un praf de sare.
Modul de pregatire pentru reteta de inghetata de mure va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Amestecati ingredientele pana la omogenizare cu ajutorul mixerului la viteza mare;
- Adaugati compozitia in congelator pana cand se incheaga bine;
- Serviti inghetata cu gem de mure si frisca.
2. Reteta de inghetata cu lime reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Ingredientele necesare pentru inghetata cu lime sunt urmatoarele:
- 200 grame smantana;
- 100 grame zahar pudra;
- zeama de la doua lime.
Modul de pregatire pentru reteta de inghetata cu lime va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Amestecati ingredientele cu ajutorul mixer-ului pana cand obtineti o compozitie omogena;
- Introduceti compozitia in interiorul congelatorului si lasati-o sa inghete;
- Serviti inghetata in cupe de inghetata, decorati-o cu frisca.
3. Reteta de inghetata de caise reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Ingredientele necesare pentru inghetata de caise sunt urmatoarele:
- 100 ml smantana dulce;
- 100 grame zahar pudra;
- 200 grame piure de caise.
Modul de pregatire pentru reteta de inghetata de caise va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Amestecati ingredientele cu ajutorul mixerului pana cand obtineti o compozitie omogena;
- Introduceti compozitia in congelator si lasati-o sa se inghete;
- Serviti inghetata cu frisca.
4. Reteta de ciocolata cu inghetata de lamaie reprezinta un desert delicios apreciat de foarte multi dintre noi. Va prezentam mai jos ingredientele necesare si modul de pregatire pas cu pas.
Timp de preparare: doua ore.
Ingredientele necesare pentru opt portii de ciocolata cu inghetata de lamaie sunt urmatoarele:
Pentru ciocolata:
- un litru de apa;
- 250 grame zahar tos;
- 700 grame ciocolata cu lapte;
- sase foi de gelatina;
- cacao.
Pentru inghetata:
- un litru de lapte 3,5% grasime;
- 200 ml suc natural de lamaie;
- 200 grame zahar tos;
- trei galbenusuri.
Pentru sos:
- 400 ml suc natural de pepene galben;
- 100 grame zahar tos;
- sofran.
Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de ciocolata cu inghetata de lamaie va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Amestecati apa cu zaharul si gelatina, apoi puneti-o pe foc si incalziti-o, avand grija sa nu ajunga la temperatura de fierbere, pentru ca veti distruge gelatina. Cand atat zaharul, cat si gelatina s-au topit in totalitate, opriti focul si lasati compozitia sa se raceasca timp de zece minute, apoi introduceti-o in frigder timp de o ora. Dati ciocolata cu lapte prin razatoarea cu ochiuri mici, apoi amestecati cu compozitia pregatita anterior, cand aceasta este complet topita, ajutandu-va de un blender. Asezati ciocolata formata in forme si introduceti-o la frigider;
- Pentru inghetata, bateti bine galbenusurile pana la omogenizare. Amestecati laptele cu sucul de lamaie si zaharul tos, adaugati crema de galbenus, apoi puneti intregul amestec pe foc. Incalziti intreaga compozitie pana cand cristalele de zahar nu se mai simt in compozitie. Opriti focul si lasati sa se raceasca timp de zece minute, apoi congelati intregul amestec introducandu-l in congelator;
- Pregatiti sosul astfel: amestecati sucul natural de pepene galben cu zaharul tos. Adaugati sofran pentru culoare in cantitatea dorita, apoi puneti intregul amestec pe foc si lasati-l sa fiarba pana cand ajunge la consistenta unui sos mai gros;
- Montati preparatul astfel: Cu ajutorul unei linguri adaugati o cantitate suficienta de sos pe un platou. Cand ciocolata s-a intarit bine, scoateti-o din frigider si din forme, apoi adaugati cate un baton de ciocolata peste fiecare portie de sos. Cand inghetata s-a congelat, extrageti-o din congelator. Cu ajutorul unor cupe de inghetata decorati platoul cu inghetata in cantitatile dorite. Serviti preparatul de indata ce l-ati montat pentru a evita topirea inghetatei.
Ciocolata cu inghetata de lamaie reprezinta un desert aspectuos, deosebit de fin, potrivit pentru orice ocazie. Va recomandam sa il incercati de fiecare data cand aveti ocazia, el va fi apreciat de toti membrii familie, dar si de invitatii pe care doriti sa ii poftiti la masa.
Va dorim: Pofta buna!