Va prezentam in cele ce urmeaza cele mai bune cinci retete cu carne de porc.
1. Reteta de friptura impanata reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Ingredientele necesare pentru friptura impanata sunt urmatoarele:
- jumatate de kilogram de muschi de porc;
- 50 grame slanina afumata;
- doi catei de usturoi;
- unt;
- ulei;
- cimbru;
- salvie;
- boia de ardei dulce;
- sare si piper.
Modul de pregatire pentru reteta de friptura impanata va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Impanati carnea cu slanina si usturoi, condimentati-o cu cimbru, salvie, boia, sare si piper;
- Coaceti friptura intr-un vas uns cu unt;
- Serviti-o calda alaturi de garnitura dorita.
2. Reteta de snitel de porc reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Ingredientele necesare pentru snitelul de porc sunt urmatoarele:
- 400 grame pulpa de porc;
- 200 grame faina;
- doua oua;
- 100 grame pesmet;
- ulei;
- sare si piper.
Modul de pregatire pentru reteta de snitel de porc va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Feliati pulpa, condimentati-o;
- Treceti fiecare bucata de carne prin faina, apoi prin ouale batute bine cu sare si la final prin pesmet;
- Prajiti snitelele in ulei incins pana cand se rumenesc frumos si uniform;
- Serviti snitelele calde alaturi de garnitura dorita.
3. Reteta de piftie de porc reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Ingredientele necesare pentru piftia de porc sunt urmatoarele:
- doua picioare de porc;
- 200 grame carne de porc;
- o ceapa;
- cinci catei de usturoi;
- foaie de dafin;
- sare si piper.
Modul de pregatire pentru reteta de piftie de porc va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Fierbeti picioarele de porc cu carne, ceapa si foile de dafin;
- Nu adaugati apa, lasati-o sa se evapore;
- Cand carnea s-a fiert suficient, strecurati piftia si adaugati usturoiul pisat cu un praf de sare;
- Indepartati oasele si sectionati carnea in cubulete;
- Adaugati carnea intr-un vas termorezistent;
- Acoperiti carnea cu zeama in care a fiert strecurata;
- Lasati piftia sa se inchege la rece.
4. Reteta de ceafa de porc la cuptor este extrem de satioasa, ea se serveste la masa de pranz alaturi de o garnitura de cartofi. Va prezentam mai jos modul de preparare pas cu pas pentru a reusi sa pregatiti in linistea caminului dumneavoastra un preparat mai mult decat delicios.
Timp de preparare: jumatate de ora.
Timp de coacere: o ora si 40 de minute.
Ingrediente pentru ceafa de porc la cuptor:
- jumatate de kilogram de ceafa de porc;
- 100 grame de stafide;
- 50 grame de nuci;
- 50 ml vin alb demisec;
- 1 catel de usturoi;
- sare grunjoasa;
- piper negru macinat si boabe;
- ulei, zahar (o lingurita), rozmarin (2 crengute).
Iata cum se prepara reteta de ceafa de porc la cuptor:
- Spalati bine ceafa, lasati-o la scurs sau uscati-o cu o hartie absorbanta achizitionata din comert. Condimentati ceafa cu sare si piper dupa gust pe ambele parti;
- Incingeti cuptorul la 180 de grade Celsius;
- Pregatiti o tava sau un vas termorezistent;
- Macinati nucile intr-un blender sau cu ajutorul masinii de tocat;
- Curatati catelul de usturoi, apoi taiati-l in fasiute subtiri;
- Desfrunziti crengutele de rozmarin;
- Turnati putin ulei in tava pregatita;
- Asezati ceafa condimentata anterior. Intepati-o din loc in loc, iar in locul in care ati intepat introduceti cate o fasiuta de usturoi si o frunzulita de rozmarin. Presarati friptura pe ambele parti cu nucile macinate. Adaugati zaharul si vinul;
- Introduceti preparatul in cuptorul incins timp de o ora la foc potrivit;
- Inainte de a opri focul presarati friptura cu restul de rozmarin.
Ceafa de porc la cuptor se serveste calda cu o garnitura de cartofi si o salata de varza sau de muraturi.
5. Gulasul de porc este un fel de mancare unguresc, insa in Transilvania, romanii au imprumutat de la maghiari acest tip de preparat. Va prezentam mai jos reteta pentru gulas de porc cu dovlecel si fasole verde.
Ingrediente reteta gulas de porc cu dovlecel si fasole verde:
- 1 dovlecel;
- 2 linguri ulei;
- 600 g carne de porc;
- 250 g fasole verde;
- 1 lingura faina;
- 1 lingura bulion;
- piper, boia dulce, sare;
- 350 ml supa;
- 150 ml vi rosu sec.
Modul de preparare pentru gulasul de porc cu dovlecel si fasole verde este urmatorul:
- Taiati carnea in bucatele si puneti-o la calit in tigaie cu putin ulei;
- Curatati si taiati dovlecelul pe lung in fasii suficient de groase;
- Cand carnea s-a calit, treceti-o prin faina si caliti-o in continuare adaugand si bulionul;
- Dupa ce ati condimentat amestecul dupa gust cu boia, sare si piper stingeti cu vin. Lasati sa fiarba la foc mediu timp de cinci minute;
- Adaugati apoi dovlecelul, fasolea verde si supa. Lasati totul sa fiarba timp de maxim 20 de minute.
Gulasul cu dovlecel si fasole verde se serveste cald langa o garnitura de orez.
Va dorim: Pofta buna!