Floricelele sunt o varietate de biscuiti preparati acasa, fiind pe placul tuturor varstelor si genurilor. Reteta de mai jos isi propune sa dezvaluie modul de praparare a lor pentru ca cititorii sa se bucure de ele cu fiecar ocazie. Reteta e usoara si deloc costisitoare, potrivita atat pentru gustari intre mese cat si pentru ocazii speciale.
Ingrediente pentru Floricele – Biscuiti cu untura
- 1 Kg faina
- 350 gr untura
- 2 oua ( galbenusul )
- 200 gr zahar
- praf de copt sau 1 lingurita bicarbonat de amoniu
- 1 zahar vanilat
- coaja de lamaie
- sare dupa gust
- 250 gr smantana
Mod de preparare
Se amesteca toate ingredientele, praful de copt sau bicarbonatul de amoniu ( depinde ce folositi ). Se stinge cu lamaie ( adica punem zeama de lamaie peste ) si se framanata un aluat potrivit. In cazul in care nu este suficient de moale aluatul, se mai poate adauga smantana sau lapte pana devine un aluat potrivit de moale.
Se intinde apoi ca o patura si se decupeaza cu diferite forme ( eu am folosit floare, una plina si una goala ).
Se prajesc pe o tava tapata cu untura si faina ( sau pe foaie de copt ). Dupa ce se racesc se ung cu dulceata iar deasupra se pudreaza cu zahar praf.