Biscuiți în formă de floricele, umpluți cu dulceață – află ce ingrediente ai nevoie pentru această rețetă

0
1132
Retete - Biscuiti in forma de floricele, umpluti cu dulceata
Retete - Biscuiti in forma de floricele, umpluti cu dulceata

Floricelele sunt o varietate de biscuiti preparati acasa, fiind pe placul tuturor varstelor si genurilor. Reteta de mai jos isi propune sa dezvaluie modul de praparare a lor pentru ca cititorii sa se bucure de ele cu fiecar ocazie. Reteta e usoara si deloc costisitoare, potrivita atat pentru gustari intre mese cat si pentru ocazii speciale.

Ingrediente pentru Floricele – Biscuiti cu untura

  • 1 Kg faina
  • 350 gr untura
  • 2 oua ( galbenusul )
  • 200 gr zahar
  • praf de copt sau 1 lingurita bicarbonat de amoniu
  • 1 zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • sare dupa gust
  • 250 gr smantana

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele, praful de copt sau bicarbonatul de amoniu ( depinde ce folositi ). Se stinge cu lamaie ( adica punem zeama de lamaie peste ) si se framanata un aluat potrivit. In cazul in care nu este suficient de moale aluatul, se mai poate adauga smantana sau lapte pana devine un aluat potrivit de moale.

Se intinde apoi ca o patura si se decupeaza cu diferite forme ( eu am folosit floare, una plina si una goala ).

Citește și:  Desert cu brânză de vacă și vișine - o rețetă de servit la rece

Se prajesc pe o tava tapata cu untura si faina ( sau pe foaie de copt ). Dupa ce se racesc se ung cu dulceata iar deasupra se pudreaza cu zahar praf.

 

Retete - Ingrediente biscuiti de casa in forma de floricele
Retete – Ingrediente biscuiti de casa in forma de floricele
Preparare aluatului pentru biscuiti
Preparare aluatului pentru biscuiti
Floricele – Biscuiti cu untura
Floricele – Biscuiti cu untura

Decuparea aluatului - in forma de floricele

Tava pregatita pentru cuptor
Tava pregatita pentru cuptor
Retete - Biscuiti cu dulceata in forma de floricele
Retete – Biscuiti cu dulceata in forma de floricele

Daniela Soncodi

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.