Rețetă tagliatelli cu sos bolognese – de la Bianca Cigan.
Ingrediente pentru 4 persoane:
- 400 g tagliatelli
- 400 g carne tocată de porc
- 1 ardei kapia
- 2 cepe
- 3-4 căței de usturoi
- 2 conserve de roșii tocate
- 2 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
- 1 linguriță zahăr
- busuioc uscat
- 3 fire busuioc proaspăt
- 20 g parmezan
Indicații:
- Pentru sos, tocați ceapa, usturoiul, ardeiul și busuiocul mărunt.
- Căliți carnea într-o tigaie, fără a adăuga ulei, până elimină grăsimea și devine maronie.
- Între timp, încălziți uleiul într-o altă tigaie și căliți legumele tocate, exceptând busuiocul, pe care îl vom adăuga la final.
- Scurgeți excesul de grăsime de pe carne, folosind o strecurătoare și amestecați carnea cu legumele.
- Adăugați roșiile și echivalentul a două conserve de apă.
- Condimentați cu sare, piper, zahăr și busuioc uscat.
- Lăsați să fiarbă circa 30 de minute, amestecând uneori.
- Adăugați busuiocul proaspăt.
- Sosul nu trebuie să fie prea gros. Adăugați și două polonice de apă în care au fiert pastele, pentru a face sosul mai cremos.
- Fierbeți tagliatelli 6 minute, strecurați și amestecați cu sosul.
- Serviți cu parmezan ras și frunze de busuioc.
Rețetă tagliatelli cu sos bolognese pas cu pas în imagini:



