Rețetă ruladă de porc cu ciuperci și cârnați – vezi aici instrucțiunile

0
968
Ruladă de porc cu ciuperci și cârnați

Rețetă ruladă de porc cu ciuperci și cârnați de la Bianca Cigan.

Ingrediente:

  • 2 bucăți cotlet de porc
  • 200 g ciuperci
  • 2 căței de usturoi
  • 1 ceapă
  • 400 g aluat de foitaj
  • 1 ouă
  • 1 bucată de cârnați afumat de circa 200 g
  • 2 felii emmentaler
  • sare
  • piper
  • boia
  • cimbru
  • 50 g unt

Instrucțiuni:

  • Se bate bine cotletul.
  • Ceapa, usturoiul și ciupercile se mărunțesc și se călesc în unt 5 minute, apoi adăugăm 100 ml apă și mai lăsăm să se pătrundă 5 minute.
  • Asezonăm cu sare și piper.
  • Strecurăm ciupercile și le lăsăm să se răcească.
  • Preîncălzim cuptorul la 180 grade.
  • Întindem un dreptunghi de aluat suficient de mare încât să depășească marginile cotletului cu 1 cm.
  • Batem oul și îl condimentăm cu sare, piper și boia.
  • Ungem cu ou bătut foaia de foitaj, întindem un strat de ciuperci, punem felia de emmentaler, apoi cotletul și la final cârnțul.
  • Rulăm totul , îndoim marginile dedesubt și ungem și exteriorul cu ou bătut.
  • Coacem la cuptor 30 de minute.
  • Îl servim cu ciulama de ciuperci.

Rețetă ruladă de porc cu ciuperci și cârnați pas cu pas în imagini:

Listă ingrediente
Listă ingrediente
Se bate cotletul
Se bate cotletul
Se pregătesc ciupercile
Se pregătesc ciupercile
Se strecoară ciupercile
Se strecoară ciupercile
Ingrediente pentru ruladă
Ingrediente pentru ruladă
Foaie de foitaj cu ciuperci
Foaie de foitaj cu ciuperci
Se adaugă cașcaval
Se adaugă cașcaval
Se pregătește pentru a fi rulat
Se pregătește pentru a fi rulat
Se unge cu ou
Se unge cu ou
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ