Rețetă ruladă de porc cu ciuperci și cârnați de la Bianca Cigan.
Ingrediente:
- 2 bucăți cotlet de porc
- 200 g ciuperci
- 2 căței de usturoi
- 1 ceapă
- 400 g aluat de foitaj
- 1 ouă
- 1 bucată de cârnați afumat de circa 200 g
- 2 felii emmentaler
- sare
- piper
- boia
- cimbru
- 50 g unt
Instrucțiuni:
- Se bate bine cotletul.
- Ceapa, usturoiul și ciupercile se mărunțesc și se călesc în unt 5 minute, apoi adăugăm 100 ml apă și mai lăsăm să se pătrundă 5 minute.
- Asezonăm cu sare și piper.
- Strecurăm ciupercile și le lăsăm să se răcească.
- Preîncălzim cuptorul la 180 grade.
- Întindem un dreptunghi de aluat suficient de mare încât să depășească marginile cotletului cu 1 cm.
- Batem oul și îl condimentăm cu sare, piper și boia.
- Ungem cu ou bătut foaia de foitaj, întindem un strat de ciuperci, punem felia de emmentaler, apoi cotletul și la final cârnțul.
- Rulăm totul , îndoim marginile dedesubt și ungem și exteriorul cu ou bătut.
- Coacem la cuptor 30 de minute.
- Îl servim cu ciulama de ciuperci.
Rețetă ruladă de porc cu ciuperci și cârnați pas cu pas în imagini: