Rețetă ciulama de ciuperci de la Bianca Cigan.
Ingrediente pentru 2 persoane:
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 2 linguri de făină
- 200 g ciuperci
- 300 ml smântână pentru gătit
- 50 g unt
- sare
- piper
- cimbru
- boia
- pătrunjel verde
Instrucțiuni:
- Tocați ceapa, usturoiul și ciupercile mărunt și căliți-le în unt.
- Căliți și făina.
- Adăugați 100 ml apă și lăsați să fiarbă 5 minute.
- Asezonați cu sare, piper, boia și cimbru.
- Adăugați smântâna și pătrunjelul tocat mărunt.
- Lăsați să fiarbă încă 2 minute.
- Se potrivește de minune cu mămăligă sau cu ruloul de porc cu emmentaler și cârnați.
Rețetă ciulama ciulama de ciuperci pas cu pas în imagini: