Cum înveți câinele să deschidă sau să închidă ușa?

0
571
Învață câinele să deschidă ușa

Punerea în practică a acestui tip de dresaj nu este dificilă, iar pentru cei care nu cred că un câine poate face acest lucru trebuie să le spunem că el va reuși prin exerciții simple să deschidă ușa apăsând pe clanță și să o închidă prin împingere cu labele.

Pentru a învăța câinele să deschidă ușa, acesta trebuie să aibă geam, iar de partea cealaltă să fie ceva bun de mâncare pentru animal. În dorința de a lua hrana, el va căuta o metodă să deschisă ușa. Acest exercițiu este pentru ușa cu deschiderea spre exterior. Pentru început trebuie să i se deschidă foarte puțin ușa, atât cât el să adulmece hrana și să fie interesat de a găsi o cale de a ajunge la ea. Ușa se ține puțin deschisă iar câinele trebuie îndemnat să meargă la bolul cu mâncare ce se află după ușă. În momentul în care el va sări și va da cu labele peste clanță, trebuie să i se dea voie să intre prin deschiderea ușii și să-și ia recompensa. Apoi exercițiul se repetă.

Câinele poate fi învățat să deschidă/ închidă ușa, Foto: barkbusterssouthflorida.blogspot.ro
Câinele poate fi învățat să deschidă/ închidă ușa, Foto: barkbusterssouthflorida.blogspot.ro

Se închide iar ușa, câinele trebuie încurajat să atingă clanța iar când va face acest lucru ușa trebuie deschisă. În acest mod el va face legătura dintre clanță și deschiderea ușii. Treptat, prin acest exercițiu simplu el va reuși să apese clanța din ce în ce mai bine și apoi când ușa se va deschide singură nu rămâne decât să se ajute cu botul și să intre înăuntru. Pentru a învăța acest exercițiu trebuie în primul rând să aibă un stimulent (ceva bun de mâncare sau jucăria lui preferată).

Pentru a învâța câinele să deschidă ușa cu deschiderea spre interior trebuie să fie îndemnat să apese pe clanță și apoi să tragă de ea înapoi. Este nevoie ca el să stea în fața ușii, iar de cealaltă parte să stea stăpânul, care il va îndemna să vină să ia jucăria sau hrana preferată din mâna sa. În momentul în care câinele va sări și va apăsa pe clanță, trebuie ajutat la început cu deschiderea ușii și recompensat cu ceva bun de mâncat. Apoi, treptat, el nu va mai fi ajutat, pentru a apăsa mai tare pe clanță singur și a trage de ea, astfel ușa se va deschide doar prin tehnica lui care prin exercițiu repetat se va perfecționa.

Citește și:  Stăpânii lor trebuie să știe totul despre hrănirea câinilor

Pentru închiderea ușii, exercițiul este foarte ușor. Câinele va fi dus în fața unei uși întredeschise, i se va pune momeala în dreptul ușii astfel încât el va fi nevoit să se ridice în două labe și să sară după ea, iar pentru ca să se sprijine va împinge cu labele ușa. Este posibil să se sperie puțin de sunetul produs prin închiderea ușii dar, dacă va primi momeala și va fi lăudat, va uita imediat. Exercițiul se repetă pentru ca animalul să învețe să se ridice corect în două lăbuțe și să închidă astfel ușa cu labele din față. Câinele trebuie mereu încurajat să ia momeala și este nevoie să i se dea comanda ,,închide”. Astfel în timp scurt tehnica lui va deveni mai bună și va face acest lucru mai ușor.

Video – Altă metodă de a învăța câinele să deschidă ușa:

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.