Rețetă pentru coșulețe cu gem și spumă cu arahide, un desert gustos foarte apreciat

0
980
Sugestie de prezentare
Sugestie de prezentare

Rețetă coșulețe cu gem și spumă cu arahide de la Bianca Cigan.

Ingrediente pentru 6- 8 persoane:

  • 100 g untură
  • 300 g făină
  • 2 ouă
  • 2 linguri zahăr
  • 100 ml smântână
  • 1/2 borcan de gem de caise
  • 100 g arahide măcinate mărunt
  • 1/2 linguriță sare
  • 3 linguri vișine din borcan
  • 1/2 plic praf de copt

Instrucțiuni:

  • Amestecați untura cu făina, praful de copt și sarea.
  • Adăugați gălbenușurile de la cele două ouă, smântâna și frământați un aluat moale pe care trebuie să îl răciți 30 de minute.
  • Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.
  • Bateți albușurile de ou cu cele 2 linguri de zahăr și încorporați arahide măcinate. Eu folosesc arahide sărate și prăjite. Combinația de sărat cu dulce e foarte bună.
  • Întindeți aluatul într-o foaie subțire și decupați cercuri cu diametrul puțin mai mare decât cel al coșulețelor.
  • Umpleți coșulețele cu câte o foaie și, folosind degetele, apăsați bine foaia pentru ca aceasta să ia forma coșulețului metalic.
  • Puneți câte o jumătate de linguriță de gem în fiecare coșuleț, câte o vișină și câte o linguriță de spumă.
  • Dați la cuptor pentru 30 de minute.

Rețetă coșulețe cu gem și spumă cu arahide pas cu pas în imagini:

Pregătirea ingredientelor
Pregătirea ingredientelor
Ingrediente
Ingrediente
Pregătirea aluatului
Pregătirea aluatului
Aluatul
Aluatul
Formele în aluat
Formele în aluat
Se pune compoziția în forme
Se pune compoziția în forme
Se umple cu spumă
Se umple cu spumă
Sugestie de prezentare
Sugestie de prezentare
loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ