Rețetă coșulețe cu gem și spumă cu arahide de la Bianca Cigan.
Ingrediente pentru 6- 8 persoane:
- 100 g untură
- 300 g făină
- 2 ouă
- 2 linguri zahăr
- 100 ml smântână
- 1/2 borcan de gem de caise
- 100 g arahide măcinate mărunt
- 1/2 linguriță sare
- 3 linguri vișine din borcan
- 1/2 plic praf de copt
Instrucțiuni:
- Amestecați untura cu făina, praful de copt și sarea.
- Adăugați gălbenușurile de la cele două ouă, smântâna și frământați un aluat moale pe care trebuie să îl răciți 30 de minute.
- Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.
- Bateți albușurile de ou cu cele 2 linguri de zahăr și încorporați arahide măcinate. Eu folosesc arahide sărate și prăjite. Combinația de sărat cu dulce e foarte bună.
- Întindeți aluatul într-o foaie subțire și decupați cercuri cu diametrul puțin mai mare decât cel al coșulețelor.
- Umpleți coșulețele cu câte o foaie și, folosind degetele, apăsați bine foaia pentru ca aceasta să ia forma coșulețului metalic.
- Puneți câte o jumătate de linguriță de gem în fiecare coșuleț, câte o vișină și câte o linguriță de spumă.
- Dați la cuptor pentru 30 de minute.
Rețetă coșulețe cu gem și spumă cu arahide pas cu pas în imagini: