Rețetă pachete de primăvară de la Bianca Cigan.
Ingrediente pt 2 persoane:
- 2 fire ceapă verde
- 1/2 castravete fabio
- 1 mână ruccola
- 1 morcov
- 2 ridichi
- 1/2 chilli roșu
- 12 foi de orez (găsiți la raionul de produse asiatice)
- 1 cutie cremă de brânză cu verdeață gen( Almette)
- 4 linguri sos teryaki (găsiți la raionul de produse asiatice)
Instrucțiuni:
- Curățați morcovul și, folosindu-vă de unealta de curățat legume, tăiați-l fâșii subțiri.
- Mărunțiți ceapa verde, chilli , castraveții și ridichile.
- Veți avea nevoie de un bol sau vas în care să scufundați foile de orez. Turnați în el apă călduță și înmuiați foile de orez câteva secunde, până ce devin sficient de maleabile ca să le puteți îndoi.
- Lucrați doar cu câte o foaie odatăș sunt foarte delicate.
- Întindeți foaia pe o farfurie, puneți câte puțin din crudități și câte o linguriță de cremă de brânză pe fiecare foaie. Procedați ca în cazul unei clătite, umplutura să fie plasată pe margine.
- Îndoiți capetele și rulați strâns.
- Tăiați-le în diagonală și serviți-le cu sos teryaki sau ca atare.
Rețetă pachete de primăvară pas cu pas în imagini: