Rețetă Croque Monsieur de la Bianca Cigan.
Ingrediente pentru 2 persoane:
- 4 felii mari de pâine albă
- 2 linguri de făină
- 300 ml lapte
- 50 g unt
- 250 g cașcaval ras
- muștar de Dijon
- 200 g felii de cârnați afumați
- 1/2 linguriță nucșoară măcinată
- sare
- piper
Instrucțiuni:
- Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.
- Îndepărtați crusta feliilor de pâine.
- Tăiați feliile de pâine în jumătate și prăjiți-le.
- Încălziți laptele până devine fierbinte.
- Pregătiți un sos bechamel- rumeniți făina în unt și, treptat, adăugați lapte fierbinte, nucșoară, sare și piper.
- Amestecați jumătate din cantitatea de cașcaval în bechamel.
- Ungeți feliile de pâine prăjită cu muștar pe o parte.
- Suprapuneți peste felia de la bază felii de cârnați, puțin cașcaval, apoi a doua felie și turnați deasupra o lingură de sos. Presărați totul cu încă puțin cașcaval.
- Repetați operațiunea cu celelalte felii de pâine.
- Dați la cuptor, într-o tavă, timp de 35 de minute, până ce cașcavalul de deasupra se rumenește.
Rețetă Croque Monsieur pas cu pas în imagini: