Rețetă pui cacciatore de la Bianca Cigan.
Ingrediente pentru 4 persoane:
- 6 pulpe de pui
- 3 cepe
- 2 fire țelină apio
- 3 morcovi
- 3 căței de usturoi
- 1 conservă de roșii cubulețe
- 50 ml ulei de măsline
- 250 ml vin roșu
- 1 ardei roșu
- 1 fir de rozmarin
- 1 legăturpă de pătrunjel verde
- sare
- piper
Instrucțiuni:
- Mărunțiți legumele(morcovii, țelina, usturoiul, ardeiul, ceapa) după gust. Eu am tăiat morcovii rondele iar restul legumelor le-am tăiat cubulețe.
- Căliți legumele în ulei de măsline, adăugați pulpele de pui și, amestecați continuu, pană ce pulpele se rumenesc puțin.
- Turnați vinul, lăsați totul să dea în clocot câteva minute până ce alcoolul din vin se evaporă.
- Adăugați conserva de roșii și încă 500 ml apă.
- Asezonați cu sare, piper, rozmarin.
- După 20 de minute, când pulpele sunt pătrunse, adăugați frunze mărunțite de pătrunjel proaspăt.
- Serviți cu mămăligă, piure de cartofi sau paste.
Rețetă Pui cacciatore pas cu pas în imagini: