Rețeta pene al forno la cuptor – cuprinde macaroane cu ciuperci, șuncă și cașcaval

0
12844
Reteta pene al forno la cuptor - macaroane cu ciuperci, sunca si cascaval
Reteta pene al forno la cuptor - macaroane cu ciuperci, sunca si cascaval

Reteta de paste cu sunca si ciuperci este originara din Italia, mai precis din zona Siciliei unde sunt multi pasionati de macaroane. De fiecare data cand gatesc reteta de pene al forno invit macar un amic la masa care sa se bucure de crusta crocanta a acestor paste la cuptor, bineinteles, si de celelalte bunatati.
Reteta de mai jos prezinta o cantitate de ingrediente care poate sa varieze, de exemplu se poate folosi mai multa sunca, un singur borcan de ciuperci sau mai putina smantana, pentru cei care tin la silueta.

Ingrediente reteta pene al forno la cuptor – macaroane cu ciuperci, sunca si cascaval

  • 300 ml bulion
  • 300 ml smantana
  • 450 gr cascaval
  • 2 borcane ciuperci
  • 350 gr paste
  • 300 gr sunca
  • amestec de condimente: paprika, sare si piper

Mod de preparare

Se pun mai intai ciupercile la calit intr-o tigaie cu putin ulei. Deoarece sunt ciuperci la borcan prepararea lor dureaza mai putin decat in cazul celor crude. Dupa cateva minute de calit se adauga sunca taiata in fasii, se amesteca bine si se condimenteaza dupa gust.
Intre timp se pune pe foc un vas in care se vor fierbe macaroanele, cu apa si sare. Dupa ce fierbe apa, se adauga pastele si se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj ( in general 8 min ).
Dupa ce s-a evaporat apa din ciuperci se adauga bulionul, se amesteca bine iar la final se adauga smantana.
Se aseaza jumatate din paste intr-o tava termorezistenta, se aseaza peste un strat de sunca cu ciuperci si apoi jumatate din cascaval. Se repeta inca o data procedura si macaroanele sunt gata de pus la cuptor.
Coacerea lor se poate face la 160 de grade C pentru cca 15 min insa cine doreste sa aiba o crusta de cascaval mai crocanta, poate sa tina pastele la cuptor pentru doar 5 minute, la temperatura de 250 grade C.

Citește și:  Pizza turcească – rețetă cu carne tocată și legume ușor de preparat
Ingrediente pene al forno - ciuperci, sunca, bulion, cascaval, smantana si paste
Ingrediente pene al forno – ciuperci, sunca, bulion, cascaval, smantana si paste
Ciuperci puse in tigaie, la calit
Ciuperci puse in tigaie, la calit
Sunca adaugata peste ciuperci
Sunca adaugata peste ciuperci
Tigaia cu sunca si ciuperci, apa pentru paste
Tigaia cu sunca si ciuperci, apa pentru paste
Condimentare cu paprika, sare si piper
Condimentare cu paprika, sare si piper
Pastele puse la fiert
Pastele puse la fiert
Bulionul pus peste sunca si ciuperci
Bulionul pus peste sunca si ciuperci
Adaugarea celor 300 ml de smantana
Adaugarea celor 300 ml de smantana
Sosul pentru paste amestecat
Sosul pentru paste amestecat
Vasul in care se vor introduce pastele la cuptor
Vasul in care se vor introduce pastele la cuptor
Pene asezate in vasul termorezistent
Pene asezate in vasul termorezistent
Primul strat de paste si sos
Primul strat de paste si sos
Primul strat de paste si cascaval
Primul strat de paste si cascaval
Cuptor reglat la 160 de grade C
Cuptor reglat la 160 de grade C
Al doilea strat de paste
Al doilea strat de paste
Al doilea strat de paste si sos
Al doilea strat de paste si sos
Ultimul strat de cascaval
Ultimul strat de cascaval
Reglarea duratei de coacere - 15 min
Reglarea duratei de coacere – 15 min
Pene al forno scoase din cuptor
Pene al forno scoase din cuptor
Pene al forno cu crusta crocanta de cascaval
Pene al forno cu crusta crocanta de cascaval
Pene al forno la cuptor - macaroane cu ciuperci, sunca si cascaval
Pene al forno la cuptor – macaroane cu ciuperci, sunca si cascaval
Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.