Fetita mea, in varsta de 9 luni, adora piureul cu piept de pui de aceea m-am gandit sa impart reteta, simpla de altfel, cu toate mamicile.
Cu toate ca se prepara usor si este relative ieftin, cei mici se bucura atat de gustul cat si de beneficiile nutritive ale pieptului de pui si cartofului.
Cu tot cu pregatirile, prepararea mesei poate dura cca 70 de min.
Ingredientele pentru cartoful fiert in coaja si piept de pui
- 1 cartof
- 1 bucatica de piept de pui (circa 50 grame)
- 45-50 ml lapte
Mod de preparare
–se spala si se pune la fiert pieptul de pui
-se spala bine cartoful si se pune la fiert in coaja
–cartoful si pieptul de pui se lasa la fiert ( 30 de min cartoful, 60-70 min pieptul) sau pana cand sunt fierte bine
–se scot la racit cartoful si pieptul de pui
-se curata cartoful de coaja
–se piseaza cartoful si pieptul de pui
–se amesteca cartoful si pieptul de pui pisate bine cu laptele pana devine un piure moalet
– pentru ca bebe sa se bucure cu toate simturile de mancarea lui, am ales sa i-l prezint azi cu un decor colorat din jeleuri, pe care le-am consumat eu mai tarziu.