Rețetă paprikaș de pui cu curry și găluște de la Bianca Cigan.
Ingredinte pentru 6-8 persoane:
Pentru paprikaș
- 500 g piept de pui
- 50 ml ulei
- 2 cepe
- 1/2 ardei
- 2 linguri condiment tex-mex (se găsește la raionul de produse orientale )
- 300 ml smântână pentru gătit
- 1 legătură de frunze de pătrunjel
- 1 lingură de făină
- sare
- piper
- 1/2 chilli roșu
Pentru găluște
- 400 g de făină
- 2 ouă
- sare
- apă
Instrucțiuni:
- Tăiați pieptul de pui cubulețe.
- Mărunțiți ardeiul, ceapa, pătrunjelul, ardeiul chilli.
- Căliți carnea iar când aceasta capătă o ușoară culoare arămie, condimentați-o cu condimentul mexican, sare și piper.
- Adăugași ardeiul și ceapa, să se călească și ele.
- Când ceapa s-a înmuiat, adăugați apă și lăsați să fiarbă la foc mic 20 minute.
- Amestecați făina cu smântâna și puțin sos de la carne.
- Adăugați smântâna la sos și mai fierbeți 5 minute.
- Pregătiți amestecul pentru găluște amestecând ouăle cu făina, sarea și apă pentru a obține consistența unui aluat pentru clătite gros.
- Fierbeți apă cu sare într-o oală și, folosind o lingură,desprindeți câte o jumătate de lingură de cocă în apa clocotită. Fierbeți găluștele 5 minute, până se ridică la suprafață.
- Strecurați-le și limpeziți-le din abundență.
- Serviți paprikașul cu găluște și pătrunjel verde din belșug.
Rețetă paprikaș de pui cu curry și găluște pas cu pas în imagini: