Rețetă paprikaș de pui cu curry și găluște, un adevărat deliciu pentru întreaga familie

0
1586

Rețetă paprikaș de pui cu curry și găluște de la Bianca Cigan

Ingredinte pentru 6-8 persoane:

Pentru paprikaș

  • 500 g piept de pui
  • 50 ml ulei
  • 2 cepe
  • 1/2 ardei
  • 2 linguri condiment tex-mex (se găsește la raionul de produse orientale )
  • 300 ml smântână pentru gătit
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • 1 lingură de făină
  • sare
  • piper
  • 1/2 chilli roșu

Pentru găluște

  • 400 g de făină
  • 2 ouă
  • sare
  • apă

Instrucțiuni:

  • Tăiați pieptul de pui cubulețe.
  • Mărunțiți ardeiul, ceapa, pătrunjelul, ardeiul chilli.
  • Căliți carnea iar când aceasta capătă o ușoară culoare arămie, condimentați-o cu condimentul mexican, sare și piper.
  • Adăugași ardeiul și ceapa, să se călească și ele.
  • Când ceapa s-a înmuiat, adăugați apă și lăsați să fiarbă la foc mic 20 minute.
  • Amestecați făina cu smântâna și puțin sos de la carne.
  • Adăugați smântâna la sos și mai fierbeți 5 minute.
  • Pregătiți amestecul pentru găluște amestecând ouăle cu făina, sarea și apă pentru a obține consistența unui aluat pentru clătite gros.
  • Fierbeți apă cu sare într-o oală și, folosind o lingură,desprindeți câte o jumătate de lingură de cocă în apa clocotită. Fierbeți găluștele 5 minute, până se ridică la suprafață.
  • Strecurați-le și limpeziți-le din abundență.
  • Serviți paprikașul cu găluște și pătrunjel verde din belșug.

Rețetă paprikaș de pui cu curry și găluște pas cu pas în imagini:

Ingrediente
Ingrediente
Pregătirea ingredientelor
Pregătirea ingredientelor
Se călește carnea
Se călește carnea

 

Ingredientele se călesc
Se adaugă ardeiul și ceapa
Se adaugă apă
Se adaugă apă
Făină cu smântână
Făină cu smântână
IMG_0770
Paprikaș de pui cu curry și găluște

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ