Rețetă ciulama de pui cu curry de la Bianca Cigan.
Ingrediente pentru 6 persoane:
- 6 pulpe de pui
- 1 ceapă
- 4 căței de usturoi
- 1 ardei roșu
- 250 ml smântână
- sare
- piper
- 3 lingurițe praf curry
- 50 g unt
- 400 ml supă de pui
- 1 lingură făină
- frunze de pătrunjel verde
Indicații:
- Condimentați pulpele cu sare, curry, piper. Prăjiți-le în unt, până se rumenesc.
- Mărunțiți ceapa, usturoiul, ardeiul, pătrunjelul verde.
- Căliți și legumele împreună cu pulpele.
- Adăugați supa de pui și lăsați pulpele să fiarbă 25 de minute.
- Amestecați făina cu smântâna într-un bol.
- Adăugați smântâna la sos și lăsați să fiarbă încă alte 10 minute.
- La final, adăugați pătrunjel verde tocat mărunt.
- Serviți cu piure de cartofi.
Rețetă ciulama de pui cu curry pas cu pas în imagini: