Animale de companiePisica Burmaneză este animalul de companie ideal pentru întreaga familie

Pisica Burmaneză este animalul de companie ideal pentru întreaga familie

Burmaneza este o rasa de pisici care este adesea confundata cu Birmaneza, datorita tarii de origine, insa in realitate ele reprezinta doua specii diferite. Creatorul sau a fost un american din San Francisco care in anul 1930 a adus in America o pisica maronie numita Wong Mau din Burma, Birmania de azi. El a imperecheat-o cu un mascul siamez, dand nastere atat la pui siamezi, dar si ciocolatii. Dupa o perioada de timp Wong Mau a fost imperecheata cu unul din fii sai si a dat nastere la ceea ce cunoastem azi ca fiind rasa Burmaneza.

Burmaneza este o pisica de talie mijlocie extrem de musculoasa. Capul este de dimensiuni medii cu varful nasului la acelasi nivel cu barbia. Ochii sunt migdalati si usor alungi la extremitati. Culoarea ochilor variaza de la galben pana la auriu. Urechile sunt mai late la baza, usor aplecate in fata si prezinta un varf rotunjit.

Corpul este de asemenea de dimensiuni medii si extrem de musculos, fapt ce o face sa fie mai grea decat pisicile de aceeasi talie. Labutele sunt rotunjite. Coada se termina ca un varf de pensula si daca este intinsa pe langa corp trebuie sa ajunga la nivelul umerilor. Blana este extrem de lucioasa cu foarte multe variatiuni de culoare, insa Burmaneza pura este de culoare ciocolatie.

Speranta de viata a Burmanezei este mare, ele traind in medie pana la 16 ani, dar se intalnesc adesea cazuri in care ele au ajuns la varsta de 20 de ani, pentru ca sunt in general pisici sanatoase care nu necesita decat un minim de ingrijire reprezentat de deparazitarea interna si externa. In cazul in care lasati pisicuta afara este bine sa o si vaccinati pentru a evita contactul cu diferite boli ce pot fi transmise cu usurinta la om.

Burmaneza nu mananca mult si este foarte usor sa ii stabiliti o cantitate de hrana pe care sa i-o oferiti zilnic. In general prefera hrana uscata si ocazional pe cea umeda.

Burmaneza este o pisica extrem de sociabila, care sufera daca este lasata singura acasa. Daca nu aveti timp pentru ea si nu doriti sa sufere este bine sa ii lasati in casa o companie, care este de preferat sa fie o alta pisicuta din aceeasi rasa, cu care isi va petrece majoritatea zilei. Adora sa se joace si o poate face chiar si la varste inaintate cu aceeasi agilitate cu care o facea in tinerete.

Daca aveti rozatoare prin casa sau prin curte, va puteti baza pe pisicuta dumneavoastra pentru ca are abilitati de vanator extrem de dezvoltate. Copiii sunt deliciul ei si se joaca cu acestia cu cel mai mare entuziasm, insa in cazul in care acestia intrec masura, cel mai adesea le va intoarce spatele si va reveni la joaca atunci cand considera ca cel mic s-a potolit si poate sa reinceapa joaca intr-un mod firesc.

Pisica Burmaneză
Pisica Burmaneză

Burmaneza este extrem de afectuoasa cu stapanul sau, simtindu-i adesea emotiile si reactionand in consecinta, consolandu-l atunci cand este suparat si ferindu-se din calea sa cand este nervos. Burmaneza are nevoie de foarte multa atentie din partea stapanului sau si o va cere miorlaind cu incapatanare. Veti observa ca recurge la orice modalitate de a se catara in bratele dumneavoastra indemnandu-va sa o mangaiati. Adesea adoarme in bratele stapanului si toarce de placere sub mangaierile acestuia.

Isi urmeaza stapanul peste tot si ii cere cu incapatanare atentie. Sunt pisici inteligente fiind supranumite si pisici caini datorita capacitatii lor de a face aport. Marea majoritate a Burmanezelor pot fi antrenate cu rabdare sa aduca un obiect aruncat de stapan mai mandre decat aduce un caine batul.

De asemenea au o capacitate deosebita de a deschide orice usa le sta in cale, sunt maestre in evadari si tocmai de aceea trebuie sa aveti grija sa tineti mereu usa inchisa, daca nu doriti sa va pierdeti pisica. Este posibil sa supravietuiasca in salbaticie, tocmai datorita calitatilor sale de bun vanator, insa cel mai adesea fie isi va cauta stapanul fara incetare, fie isi va alege altul pe care il va determina sa o adopte prin firea sa extrem de afectuoasa si prin insistenta care o caracterizeaza.

Din cauza originii sale este, asa cum am mentionat anterior, mereu confundata cu Birmaneza insa exista deosebiri notabile intre cele doua rase. In primul rand culoarea ochilor care in cazul Birmanezei este de un albastru patrunzator, iar in cazul Burmanezei este, asa cum am mentionat mai sus, de la galben pana la auriu.

Blana este din nou diferita, Burmaneza are o blana cu par scurt, pe cand Birmaneza este clasata in clasa pisicilor cu parul semilung. Culoarea predominanta in cazul Burmanezei este ciocolatiu, iar in cazul Birmanezei este alb. Asadar dupa cum observati rasele sunt extrem de deosebite insa originea ii determina pe multi neavizati sa le confunde.

Pentru ca este o pisica sociabila Burmaneza este animalul de companie ideal al familiei si va recomandam sa va achizitionati o astfel de pisica daca agreati animalutele ce adorm in brate si nu se dezlipesc de stapanul lor.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.