Animale de companieRase de câini originare din Germania - Teckel cu păr sârmos

Rase de câini originare din Germania – Teckel cu păr sârmos

Teckel cu păr sârmos este o rasă de origine din Germania care a fost obținută în urma încrucișării dintre rasa Dandie Dinmont Terrier cu Teckelul cu păr scurt și Schnauzer. Este un câine foarte bun, jucăuș, liniștit, echilibrat mental, un animal de companie deosebit.

Rasa Teckel cu păr sârmos este potrivită drept câine de vânătoare, el fiind un vânător excelent de animale mici de vizuină dar și de animale mai mari cum sunt porcii mistreți și vulpile. Trebuie dresat de la vârstă mică, deoarece are tendința de a domina și de a fi independent. Dacă este dresat de un instructor cu experiență poate deveni un animal de companie foarte bun, deși uneori se poate întâmpla ca să mai uite comenzile. Are un temperament vioi, bătăios, curajos, activ, perseverent, poate fi folosit drept câine de pază pentru locuință, sau în poliție pentru a lua urma.

Ca animal de companie poate fi crescut și la casă și intr-un apartament. Indiferent de alegere, Teckel-ul cu păr sârmos tebuie să aibă în fiecare zi posibilitatea de a alerga în aer liber, pentru că este un câine activ, sociabil și vioi.

Teckel înseamnă ,,câine-bursuc˝ în limba germană și este un animal cu un simț al mirosului foarte dezvoltat. Are corpul lung și picioarele scurte, face parte din categoria rasei Teckel care este de trei tipuri: cu păr lung, cu păr neted și cu păr sârmos. Rasa Teckel cu păr sârmos are corpul acoperit cu fire de păr ondulate, zburlite în direcții diferite.

Are coada robustă, acoperită și ea cu fire de păr dese, este mai groasă la bază și din ce în ce mai îngustă spre vârf. Blana este în general maro sau neagră-maro-aurie sau cu nuanțe roșiatice. În general nasul și unghiile sunt de culoare neagră. În zona pieptului are o pată de culoare mai deschisă comparativ cu restul corpului. Ochii sunt căprui, brun-roșcați sau negri, iar conturul lor este negru.

Capul este alungit, cutia craniană este puțin bombată. Botul este îngust iar stopul foarte pronunțat. Maxilarele sunt bine dezvoltate, buzele întinse, de culoare închisă, iar mușcătura în foarfece. Urechile sunt poziționate destul de sus, au vârfurile rotunjite și atârnă pe părțile laterale ale capului.

Teckel
Teckel

Corpul este lung, gâtul musculos, pieptul lat și adânc, coastele plate, iar forma cutiei toracice ovală. Abdomenul este ridicat, crupa lungă și rotunjită, spatele scurt și rigid, destul de lat și puțin arcuit.

Membrele anterioare și posterioare sunt scurte, au labele late, bine dezvoltate, rotunde, cu degetele bine apropiate și arcuite.

Teckel cu păr sârmos este un animal de companie nepretențios.

Fiind un câine vioi și activ trebuie scos zilnic la plimbare într-un spațiu unde să poată să alerge în aer liber. Blana sa deasă trebuie periată periodic, măcar de două ori pe săptămână. Urechile trebuie și ele îngrijite, verificate și curățate la timp pentru a preveni procesele inflamatorii. Pentru tăierea unghiilor și curățarea ochilor puteți apela la ajutorul unui medic veterinar.

Hrana acestei rase trebuie să fie specifică pentru câini și completată cu vitamine. Trebuie să consume hrană uscată de calitate, dar nu în exces pentru că are tendința de a mânca prea mult și de a suferi de obezitate. Chiar dacă animalul este lacom, el trebuie să fie alimentat corect, să servească doar doza de hrană adecvată greutății și vârstei sale, în caz contrar dacă îndopați prea tare animalul poate ajunge să dezvolte boli de inimă sau boli ale sistemului musculo-scheletic din cauza obezității.

Standardul rasei are înălțimea la greabăn de 35-45 cm și greutatea de 5-9 kg. Speranța de viață este de aproximativ 14 ani.

Video – Teckel cu păr sârmos:

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.