Câini extrem de prietenoși – citește totul despre rasa Kromfohrländer

0
765
Câini extrem de prietenoși – citește totul despre rasa Kromfohrländer

Kromfohrländer reprezintă una din cele mai prietenoase rase de câini din Germania. Câinele are un temperament potrivit pentru a fi adoptat ca animal de companie, este loial stăpânului, se adaptează usor la viața în apartament sau la curte, în mediul raral, este drăgălaș, jucăuș, iubește plimbările și adoră să fie cât mai mult timp în compania celor din familie.

Standardul rasei are înălțimea la greabăn de 38-46 cm.

Greutatea corpului poate fi de 11-16 kg dacă este mascul, și mai mică, de 9-14 kg dacă este femelă. Corpul acestui câine este bine dezvoltat, acoperit cu fire de păr și subpar dese, ce formează o blană aspră, sârmoasă, alba cu pete maro-închis, roșcat-brun, ardezie. Pe umeri și pe spate firele de păr sunt mai lungi, pot avea și lungimea de 7 cm.

Capul este bine proporționat față de corp, craniul este plat sau ușor rotunjit, botul drept, nasul negru sau maro, nările bine deschise, foarte bine evidențiate. Buzele sunt subțiri, iar dinții sunt puternici, mușcătura este în foarfece. Ochii sunt de formă ovală și mărime medie, iar irisul poate fi în nuanțe de maro sau căprui-închis.

Urechile au formă triunghiulară, sunt rotunjite pe margini, părțile lor superioare sunt ținute în jos în funcție de starea de spirit a câinelui. Gâtul este destul de gros, scurt și fără salbă. Crupa este largă, rotunjită și musculoasă.

Citește și:  Ce facem dacă pisica sau câinele s-a lovit la cap și când trebuie să ne facem griji?
Kromfohrländer
Kromfohrländer

Membrele anterioare sunt verticale, mai ales dacă sunt privite din față. Au musculatura bine dezvoltată, oasele metacarpiene scurte, tampoanele bine dezvoltate, de culoare închisă, iar unghiile tari, puternice. Membrele posterioare sunt mai mari ca cele anterioare, coapsele sunt musculoase. Coada este de lungime medie, poate fi ușor curbată, ținută în jos sau spre spate.

Acest câine are un temperament activ, acest lucru se datorează raselor din care descinde și anume: rasa Fox Terrier cu părul sârmos și rasa Grand Griffon Vendee. Este ușor de dresat, ascultă de stăpân, este afectuos și fidel acestuia. Față de persoanele și animalele străine este neîncrezător și atent, adoptă o atitudine reticentă. La plimbare poate fi dus și fără lesă deoarece nu are obiceiul să alerge aiurea sau să se depărteze de stăpân. Față de copii este prietenos și jucăuș, bland și dornic de a primi atenție din partea lor.

Ca animal de companie este un câine ideal, deoarece nu necesită îngrijiri speciale, doar blana sa trebuie periată din când în când, iar urechile curățate cu atenție pentru a nu se infecta. Poate fi folosit și drept câine de pază deoarece latră tare și este activ, plin de viață.

Durata medie de viață la rasa de câini Kromfohrländer este de aproximativ 14 ani.

Video – Rase de câini – Kromfohrlände: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.