Acasă Animale de companie Rase de câini Klee Kai de Alaska, se aseamănă foarte bine cu...

Rase de câini Klee Kai de Alaska, se aseamănă foarte bine cu Husky

0
808
Klee Kai de Alaska

Klee Kai de Alaska este o rasă de câine care se aseamănă foarte bine cu Husky. Este o rasă nouă și foarte rară, este numită și Hasky pitic. Ca animal de companie este extraordinar, este un câine inteligent care poate fi crescut și la apartament. Rasa a fost realizată în anul 1970, de Linda S. Spurlin din Wasilla, Alaska. Aceasta a dorit să realizeze o rasă mai mica de Husky. Numele său inițial a fost Klee Kai de Alaska iar apoi schimbat în Alaska Klee Kai. Klee Kai înseamnă ,,câine mic”.

Klee Kai de Alaska
Klee Kai de Alaska

Câinele poate avea ochii de culori diferite (maroniu, chihlimbar, albastru) și este de origine din Alaska. Descinde din rasa Husky de Alaska dar și din rasa Husky Siberian. Are speranța de viață de 12 ani. Rasa standard are înălțimea la umeri de 38-43 cm, cea în miniatuară de 33-38 cm și cea mica de 32,5 cm. Greutatea este de 10 kg standard, de 7 kg la rasa în miniatură și de 4,3 kg la cea mica.

Ca aspect general, Klee Kai de Alaska este un câine foarte frumos, are blana alcătuită din fire de păr lungi și dure și fire de subpăr scurte și moi. Blana este perfecta pentru a-i proteja corpul de frig, iar coloritul ei este variat (gri, roșcat, crem, negru, alb), în nuanțe mai deschise pe piept, gât, spate și membre. Coada este curbată și acoperită cu păr des. Capul este de mărime medie, botul alungit, fruntea largă, nasul negru. Urechile sunt drepte, de formă triunghiulară și au marginile ușor rotunjite. Corpul este lung, gâtul scurt, spatele drept, pieptul lat, iar membrele anterioare și posterioare puternice.

Citește și:  Estrella - Cât este de ușor să crești un câine de talie mare

Klee Kai de Alaska este un câine apreciat pentru inteligența lui de crescătorii de animale. Este un câine curajos, independent, capabil să ia decizii foarte bune fără a aștepta aprobarea stăpânului. Nu este un câine pretențios, nu necesită îngrijiri speciale. Blana sa trebuie periată o data la 7 zile, pentru a arăta curată și frumoasă. Nu este nevoie să fie tunsă și nici spălată des, decât foarte rar, deoarece acest câine nu are un miros foarte urât și persistent ca alte animale. Nu are probleme de sănătate, nu suferă de alergii, este rezistent și energic dacă este hrănit corespunzător. Iubește copii și este prietenos cu alte animale de companie – câini și pisici.

Fiind un câine foarte energic, zgomotos uneori, care latră tare dar niciodată fără motiv, ar fi indicat să fie crescut la o casă ce are curte. Astfel poate avea mai mult spațiu unde să alerge liber și să-și consume energia. Este un câine curios, puternic, destul de încăpățânat, jucăuș dar nu hiperactiv. Se atașează foarte tare de stăpân, îi este devotat și este foarte prietenos cu copiii. Este un companion desăvârșit, vesel, te face să râzi, poate deveni foarte repede o parte integrantă a familiei care l-a adoptat. Trebuie dresat de mic, dacă este încăpățânat nu trebuie niciodată pedepsit deoarece este un câine inteligent care va înțelege în timp toate comenzile.

Video – Rase de câini – Klee Kai de Alaska:

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.