Rase de câini de vânătoare Norrbottenspets, un animal de companie devotat stăpânului

0
322
Câinele Norrbottenspets, Foto: free-pet-wallpapers.com
Câinele Norrbottenspets, Foto: free-pet-wallpapers.com

Câinele Norrbottenspets sau Nordic Spitz este un animal de companie drăguț, curajos, încrezător, devotat stăpanului. Ca rasă provine din partea de nord a Suediei și este destul de rară. Face parte din categoria câinilor de vânatoare, fiind folosit mai ales la prinderea păsărilor de munte (a cocoșilor de munte), dar și la urmărirea animalelor sălbatice mici (veverițe, jderi, ratoni), chiar și a elanilor și urșilor.

Câinele Norrbottenspets poate fi utilizat și ca animal de protecție și pază, este un animal de companie ideal. Are un temperament foarte activ, independent, prietenos, este energic, viclean, inteligent, are instincte de vânătoare puternice. Acest câine se bucură de mișcare, are multă energie, este distractiv, vioi, rezistent, dornic să alerge în aer liber. Este curajos, încrezător, sociabil, atent, loial, vigilent și afectuos.

Este un animal de talie medie, are corpul înalt de 43-47 cm și greutatea de aproximativ 12-13 kg. Femela este mai mică decât masculul, poate avea înălțimea corpului de 40-44 cm și greutatea de cel mult 11 kg. Are corpul acoperit de par scurt și des, de culoare albă cu pete galbene-maronii, sau maronii-roșcate. Capul este îngust, dar puternic, craniul arcuit, botul lung, urechile de mărime medie, ținute în sus. Gâtul este scurt și musculos, arcadele sprâncenelor bine marcate, iar ochii sunt mari, au irisul de culoare închisă. Spatele este drept și bine dezvoltat, pieptul moderat de lung, coastele mari, burta ținută sus, membrele anterioare și posterioare au mușchii dezvoltați, oasele drepte și puternice, iar labele cu degete apropiate. Coada este lungă și răsucită spre spate.

Citește și:  Specii de păsări: Canarul pastelat, o specie care a apărut în anul 1957 în Țările de Jos

Câinele Norrbottenspets are nevoie să fie dresat de la vârstă fragedă, să fie obișnuit să socializeze cu alte animale. Trebuie întreținut la casă, în mediu rural, nu este potrivit pentru a fi crescut la apartament deoarece are nevoie de mult spațiu, unde să facă mișcare. Este un animal activ, care trebuie plimbat des, iar dacă are parte de un dresaj corect poate ajunge un excelent câine de vânătoare, mai ales că instinctele sale sunt deja formate. Este potrivit și pentru familiile care au copii, deoarece este un animal blând, neagresiv, care adoră să se joace în compania acestora. Poate fi luat în vacanțe, drumeții, la pescuit și alte plimbări în aer liber.

Speranța de viață la acest căine este de aproximativ 15 de ani.

Video – Câinele Norrbottenspets:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.