Rețete culinarePrăjitură interesantă cu castane, nuci și stafide - un desert delicios cu...

Prăjitură interesantă cu castane, nuci și stafide – un desert delicios cu o rețetă ușoară

Ce trebuie stiut din prima: cele mai importante lucruri de care aveti nevoie la acesta prajiturica sunt timpul si rabdarea…

Cine a facut-o prima data a avut o idee buna pentru o prajitura interesanta, foarte foarte gustoasa mai ales pentru cei care iubesc nucile si castanele. Si, nu in ultimul rand, e simpla din punctul de vedere al coacerii – nu necesita asa ceva.

Incercati, dar nu uitati timp si rabdare…

Ingrediente prajitura interesanta cu castane, nuci si stafide

Foarte important! un storcator de lamaie si folie transparenta

  • 80gr margarina
  • 100gr biscuiti
  • 200gr nuca
  • 150gr zahar pudra
  • 40gr cacao
  • 50ml lapte

Pentru umplutura

  • 100gr margarina
  • 250gr piure de castane
  • 150gr biscuiti
  • o fiola de esenta de rom
  • stafide sau cirese din compot

Mod de preparare

Luam biscuiti simpli si ii zdrobim cu un mixer pana cand devin foarte foarte marunti, tot asa procedam cu nucile; dupa care cantarim 100gr biscuiti pe care ii amestecam cu nuca macinata, zahar pudra, cacao, lapte si unt moale (temperatura camerei), ca si la salamul de biscuiti. Daca mai este nevoie de lichid, mai puteti adauga un pic de lapte sau apa.

Din aluatul obtinut formam bilute, o sa fie mai usor sa portioman prajitura.

Pentru umplutura amestecam piureul dezghetat cu margarina moale, esenta de rom si biscuitii zdobiti.

Acum vine partea interesanta a prajiturii, din experienta vorbesc, in reteta originala scria sa invelim bilutele din aluat in zahar si asa sa tapetam forma de storcator pentru ca asa o sa iasa osor si rapid, nu e adevarat, nu iase nici usor, nici rapid si nici intr-o bucata in plus devine si mai dulce de la zahar adaugat.

Intr-o alta reteta asemanatoare am citit sa captusim storcatorul cu folie, da aceasta deja suna bine, am captusit cu folie am tapetat cu aluatul, a iesit usor, dar nu era frumos nu a pastrat forma de la sorcator pentru ca in unele locuri a fost prea gros stratul de folie. Dar cu folie transparenta e alta treaba pastreaza forma, iese usor, in plus nu murdarim storcatorul.

Deci, sa incepem de la inceput… luam storcatorul si vedem ca in interior are forma interesanta, captusim cu folie transparenta, asezam in el o biluta de aluat si tapetam marginile, in interior punem stafide sau cirese din compot, sau ambele si umplem cu umplutura din castane.

Prindem folia, cu o miscare scoatem din forma si impreuna cu folie pastram cateva ore in frigider, ca sa fie sigur ca pastreaza forma tot asa continuam, pana cand avem aluat.

Prajitura e bine sa o pastram in frigider, ca sa fie rece si tare si in plus sa nu se deformeze de la caldura.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.