Cateodata avem nevoie de o pauza de la carne, nimic nu e mai bun si usor decat o pizza cu legume.
Reteta e ideala pentru o cina usoara si cea mai gustoasa e primavara-vara cand avem mai multa pofta de legume decat de obicei.
Ingredinete pizza cu legume si mozzarella
- -250 gr faina
- -jumatate de pliculet drojdie uscata
- -o lingura mare de ulei
- -o lingurita sare
- -o lingurita zahar
- -125 ml apa
- -100gr mozzarella
- -ketchup sau sos de rosii
- -legume la alegere (eu am folosit: vinete, dovlecel, zucchini si rosii)
Mod de preparare
Amestecam faina cu drojdie uscata, adaugam ingredientele ca sarea, zaharul si uleiul, la final incalzim apa si o turnam treptat in amestec. Din aceste ingrediente framantam un aluat pe care il lasam la dospit, acoperit, in loc caldut pana isi dubleaza volumul.
Intre timp putem pregati o tava pe care o captusim cu hartie de copt; spalam si curatam legumele, le taiem rondele; scoatem mozzarella din ambalaj si taiem in felii de aproximativ 1 cm.
Cand aluatul este dospit il asezam in tava captusita si il intindem cu degetele , intepam cu furculita si ungem cu ketchup sau sos de rosii iar la final asezam feliile de mozzarella (mai putin pe margini, ca sa nu curga jos de pe blat). Asezam legumele, nu conteaza ordinea.
Dam la cuptor pana se topeste mozzarella si se rumenesc usor blatul si legumele.
Cum scoatem din cuptor presaram cu sare si piper.