Cred ca v-am mai povestit despre mamica mea scumpa care ma asteapta cu retete minunate acasa si aceasta este o reteta invatata de la ea, e foarte buna, interesanta, gustoasa… etc.
Nimic nu se compara cu mancarea din casa parinteaca, nu asa e?
Ingrediente Prajitura negresa cu branza de vaci
Pentru blat cu ciocolata
- 150 gr unt
- 300 gr ciocolata
- 50 ml lapte
- 2 oua
- 110 gr zahar
- 230 gr faina
- o lingurita praf de copt
Pentru crema de branza
- un ou
- 70 gr zahar
- 250 gr branza de vaci
Mod de preparare
Pentru blatul de ciocolata: untul, ciocolata rupta in bucatii si laptele se pun pe foc mic, amestecam pana cand se omogenizeaza. Lasam sa se raceasca.
Separat, mixam spuma din oua cu zahar, pana isi dubleaza volumul.
Amestecam compozitia cu ciocolata topita si racita; adaugam faina amestecata cu praful de copt.
Pentru crema branza de vaci: intr-un castron mixam toate ingredientele pana ce compozitia devine cremoasa.
Jumatate din compozitie de ciocolata o asezam in tava, peste ea punem cu lingura crema de branza din loc in loc si deasupra punem cealalta jumatate din compozitia de ciocolata.
Cu o furculita facem valuri pe deasupra prajiturii, obtinand un efect marmurat.
In cuptorul preincalzit, coacem prajitura timp de 25-30 de minute.