Părinți și copiiCele mai iubite, dar controversate familii din desenele animate

Cele mai iubite, dar controversate familii din desenele animate

Desenele animate sunt iubite de copii și adulți deopotrivă, iar unele serii sunt potrivite mai degrabă pentru cei din urmă, prezentând frust și direct realitățile vieții. Părinții uită uneori că doar pentru că personajele arată simpatic, o serie animată poate fi nepotrivită pentru copiii mici.

De aceea există serii de desene animate iubite, dar și controversate, criticate pentru sinceritate, realism și umorul nepotrivit pentru copii (chiar vulgar pe alocuri). Însă, așa cum spune Peter Griffin, părintele care își lasă copilul în fața TV-ului, fără a verifica ce urmărește acesta, este cel responsabil și nu creatorii serialului!

Clasicele The Flinstones sau The Jetsons par inocente și drăgălașe comparativ cu serii animate mai recente care aduc pe ecran subiecte dintre cele mai sensibile și scene familiale nu întocmai drăguțe. Familiile din seriile animate sunt uneori imaginea realității, scoțând în evidență toate disfuncțiile și problemele societății.

Să vedem așadar care sunt cele mai iubite, dar controversate familii din desenele animate:

The Simpsons. Cu un record de 21 de sezoane, este poate cea mai iubită familie animată. Homer este tatăl fără prea multă minte care și-ar da averea pentru o bere, însă care își iubește nespus familia; Marge este mama iubitoare și rațională, care compensează lipsa de creier și de abilități sociale a lui Homer; Patty și Selma, surorile lui Marge, îl urăsc pe Homer, fiind veșnice celibatare; bunicul este imaginea bătrânului sceptic, senil și singur; iar copiii întregesc de minune familia: Lisa, o fată sensibilă și prea inteligentă pentru familia sa; Bart, care în fiecare episod pune la cale o schemă și bebelușul Maggie, veșnic o micuță care ne amuză cu mersul ei legănat și suzeta. Seria creează personaje umane, care prin numeroasele defecte ne devin iubite și apropiate.

Family Guy
Family Guy, foto: blog.gadgethelpline.com

Family Guy – The Griffins. Aceste desene animate abordează subiecte variate, de la cel mai inocent la cel mai scandalos. Este genul de serie pe care fie o iubești, fie o urăști – nu există cale de mijloc, așa cum creatorul nu face nici un compromis, arătându-ne direct, ironic și hilar viața reală a unei familii.

Peter, o variantă a lui Homer Simpson la fel de amuzantă și la fel de lipsită de creier, este un tată iubitor care reușește totuși să-și pună familia în diverse dificultăți; Louis, o mamă dedicată, care are totuși defectele sale (alcool, droguri, cleptomanie); Meg, o adolescentă grăsuță, dar isteață în viața căreia nimic nu iese bine; Chris, o copie a tatălui său, un adolescent cu minte de copil mic; Stewie, un bebeluș care se face iubit prin accentul britanic și tendințele sale criminale; și Brian, câinele ce îi depășește pe toți în inteligență și sarcasm.

American Dad
American Dad, foto: itstheanimationstation.blogspot.com

American Dad – The Smiths. Creatorul Family Guy, Seth MacFarlane, a dorit să prezinte o alternativă la familia Griffin prin această serie animată. Deși s-a bucurat de mai puțin succes, rămâne o familie iubită și controversată. Puneți în mix un agent CIA conservator, cu vederi atât de limitate încât i-ar exploda capul la legalizarea căsătoriei gay (tatăl Stan), o blondă frumoasă, isteață și în același timp prostuță (mama Francine), o adolescentă hippie cu vederi opuse de cele ale tatălui (Hailey), un băiat la pubertate tocilar și nesigur (Steve), un extraterestu comedian și alcoolic (Roger) și un peștișor de aur cu creierul unui schior german (Klaus). Va rezulta o familie adorabilă și în același timp ofensatoare, care într-un episod îl ucid chiar pe Moș Crăciun!

The Addams Family
The Addams Family, foto: thedascrypt.blogspot.com

The Addams Family. La fel cum nu poți să nu iubești melodia seriei animate, familia Addams ți se strecoară în suflet – este, în pofida aparențelor, poate cea mai inocentă și inofensivă familie prezentată în articol. Trecând peste gustul lor pentru macabru, membrii familiei sunt de fapt cât se poate de iubitori unul cu altul, chiar dacă se mai lovesc cu câte un topor!

Gomez și Morticia, părinții, sunt un cuplu veșnic îndrăgostit, Uncle Fester este un simpatic, Wednesday și Pugsley ne amuză cu jocurile lor macabre, Cousin Itt și Thing aduc un plus de umor și fiori familiei care, în spatele aparenței înspăimântătoare, este o familie armonioasă.

South Park
South Park, foto: whatwondrousloveisthis.blogspot.com

South Park – The Marshes. South Park este poate desenele animat cel mai controversat din ultima vreme, de aceea este și atât de iubit în toată lumea. Cenzura nu există, nici compromisul! Creatorii ne prezintă viața mai multor familii din micul orășel, axându-se în general pe aventurile celor patru copii. Sunt prezentate câteva familii, printre care cea a lui Kenny, cu un tată alcoolic și veșnic șomer și o mamă pe al cărei tricou scrie „I’m with Stupid”; familia lui Kyle, cu un tată evreu avocat, o mamă casnică și un bebeluș canadian; familia lui Eric, a cărui mamă, o prostituată, este de fapt tatăl său, fiind hermafrodit.

Imaginea familiei lui Stan Marsh rămâne cea mai iubită, în special datorită personajului lui Randy, un tip simpatic, băutor de bere profesionist, cu un suflet (și minte) de copil; sora lui Stan, Shelly și mama Sharon sunt și ele personaje memorabile.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.