Secretul pregatirii carnurilor, de multe ori, depinde de timpul de pregatire, uneori dureaza mai mult pregatirea ingredientelor decat pregatire mancarii.
In aceasta reteta cotletele trebuie lasate in saramura cel putin 5 ore sau o noapte, aceasta este partea grea cand trebuie gandit cu o zi inainte ce o sa fie maine, in rest e asa de usor si simplu, mai ales cand trebuie servita mancarea.
Ingrediente cotlet de porc in sos dulce acrisor
- 4 cotlete de porc
- 2 cani apa
- 50ml otet balsamic
- 2 lingura miere
- ceapa mica
- 2 fire de rozmarin
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura unt
- 1 lingura sare
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita piper negru boabe
Mod de preparare
Pregatim o saramura din 2 cani de apa, 1 lingura sare, 1 lingurita zahar, 1 lingurtita piper negru boabe si 1 fir de rozmarin; asezam cotletele in ea si lasam la frigider mai multe ore sau, si mai bine, peste noapte.
Cand vrem sa pregatim carnea, atunci incepem sa preparam sosul: punem otetul cu mierea, usturoiul strivit, ceapa maruntita si firul de rozmarin la fiert, cand incepe sa clocoteasca luam jos sosul de pe foc si il strecuram. In sosul strecurat adaugam o lingura de unt.
Cotletele le scoatem din saramura si se usca cu servetele de bucatarie, presaram cu piper macinat si ungem cu un pic de ulei.
Incingem o tigaia teflonata, asezam cotletele in ea si le prajim 2-2 minute pe ambele parti dupa care ungem cotletele cu sos si le asezam in cuptorul preincalzit inca 3-5 minute.
Cotletele se servesc calde, stropite cu sos din belsug.