Rețete culinareLegume la cuptor - rețetă de post sau vegetariană

Legume la cuptor – rețetă de post sau vegetariană

Cand prindeti o perioada fara carne neaparat incercati aceasta reteta.

Se poate servi cu paine prajita, paste sau orez.

Ingrediente legume la cuptor – reteta de post sau vegetariana

  • dovlecel
  • vinete
  • ardei rosu
  • rosii
  • ceapa
  • rosii cherry
  • 6 linguri ulei
  • 1 lingurita boia dulce
  • 3-4 catei de usturoi
  • cateva fire de patrunjel
  • sare, piper

Mod de preparare

Spalam legumele, le curatam de coaja daca este nevoie si le taiem in felii mari; bucatile le amestecam cu doua linguri de ulei.

Captusim o tava cu hartie de copt, asezam bucatile de ardei si le dam la cuptor pentru 10 minute.

Adaugam celelalte legume si le lasam in cuptor 25-30 de minute.

Intre timp, intr-o tigaie adaugam 4 linguri de ulei, condimentele (ajunge o lingurita din prima si mai adaugati la final), turnam o cana de apa si fierbem amestecul sub capac. Dupa 5 minute adaugam usturoiul strivit si patrunjelul tocat.

Adaugam legumele coapte in sosul obtinut si amestecam usor.

Gustam si condimentam daca este cazul.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.