Aceste crochete de cartofi cu telemea sunt minunate alaturi de o salata, le recomand cu incredere daca va plictisiti de mancarea de zi cu zi si doriti ceva cunoscut intr-un ambalaj nou.
Ingrediente crochete de cartofi cu marar si telemea
- 300gr cartofi
- 100 gr telemea
- marar dupa gust
- 1 ou mic
- malai
- sare, piper
Mod de preparare
Fierbem cartofii in coaja pana intra furculita in ei. Ii lasam mai multe ore la racit, putem sa ii tinem chiar si in frigider sa se raceasca bine de tot.
Cartofii raciti ii dam prin razatoare impreuna cu telemeaua, amestecam, adaugam mararul tocat marunt, condimentam cu sare si pier dupa gust. La final adaugam un ou mic, sau o jumatate de ou, batut spuma si omogenizam totul.
Din acest aluat modelam bile ca si la chiftelute, trecem bilele prin malai si rulam un pic intre palme ca sa se fixeze malaiul.
Prajim crochetele in baie de ulei incins pana devin rumene.