Macul se asorteaza bine cu fructele acrisoare, in plus este usor de incorporat in aluaturi.
Prajitura prezentata are un avantaj, ingredientul de fructe se poate alege dupa preferinte, sau dupa sezon.
Ingrediente prajitura cu vanilie, fructe si mac
- 350gr faina
- un plic praf de copt
- 150gr zahar
- un plic zahar vanilinat
- 4 oua
- 180gr unt
- 150ml lapte
- 2 linguri mac
- 400gr fructe de padure
- 1-2 mere
Mod de preparare
Amestecam faina cu praful de copt, separat amestecam zaharul cu zahar vanilinat, adaugam ouale, untul topit si, cu ajutorul mixerului, amestecam bine; in compozitie obtinuta adaugam treptat, cu lingura, amestecul de faina si praf de copt si laptele, amestecam in continuare cu mixer.
Aluatul obtinut il impartim in doua parti cat de cat egale. Curatam merele de coaja si le taiem in bucati mici, in prima compozitie amestecam bucatile de mere, in a doua amestecam doua linguri de mac.
Captusim tava cu hartie de copt, turnam compozitia cu mere peste care asezam fructele de padure (aici puteti folosi orice amestec de fructe: cirese, zmeura, capsuni etc.); acoperim fructele cu compozitia de mac si nivelam aluatul.
Asezam tava in cuptorul preincalzit, timp de 35-40 de minute. Dupa ce o scoatem lasam sa se raceasca, o feliem si o presaram cu zahar pudra.