Porumb fiert cu dressing de ardei păjit – încearcă această rețetă delicioasă

0
329
Porumb fiert cu dressing de ardei prajit
Porumb fiert cu dressing de ardei prajit

Imi place tare mult porumbul fiert 🙂 cel mai bun e simplu doar cu sare… dar m-am gandit sa incerc ceva nou si asa o sa va prezint porumbul cu ardei si patrunjel prajit 🙂

Ingrediente porumb fiert cu dressing de ardei prajit

  • Porumb
  • Ardei rosii
  • O legatura de patrunjel
  • Busuioc uscat
  • Ulei
  • Sare

Mod de preparare

Curatam porumbul de toate frunzele si mustatile, il taiem sau rupem in doua (ca sa incapa mai bine in cratita).

Aranjam porumbul in cratita, il acoperim cu frunze si turnam apa cat sa acopere complet porumbul, se poate acoperi cu un capac care intra in cratita, ca sa fie sigur ca porumbul ramane in apa 🙂

Avem nevoie de 1,5 -2 ore pentru fierbere, putem verifica cu o furculita, daca este inca tare il mai lasam.
Cand s-a facut, il lasam asa in apa acoperit, daca il scoatem se va usca repede 🙁

Pentru dressing: spalam bine ardeii, ii taiem in bucati mici, spalam si frunza de patrunjel si o tocam. Punem ulei la incins si adaugam ardeii si patrunjelul, prajim pentru cateva minute pana cand se vede pe ardei ca sunt prajiti si condimentam cu busuioc uscat, amestecam si suntem gata.

Citește și:  Bruschette cu roșii și telemea - o rețetă ușor de preparat cu puține ingrediente

Bucatile de porumb le punem pe betisoare, condimentam cu sare si cu ardei prajit cu busuioc si patrunjel.

1.Ingrediente
1.Ingrediente
2.Porumb desfacut de frunze
2.Porumb desfacut de frunze
3.Porumb curatat de frunze si mustati
3.Porumb curatat de frunze si mustati
4.Porumb rupt in doua
4.Porumb rupt in doua
5.Frunzele curatate
5.Frunzele curatate
6.Asezam porumbul in cratita
6.Asezam porumbul in cratita
7.Acoperim cu frunza
7.Acoperim cu frunza
8.Acoperim cu apa
8.Acoperim cu apa
9.Acoperim cu un capac
9.Acoperim cu un capac
10.Porumb fiert
10.Porumb fiert
11.Ingrediente pentru dressing
11.Ingrediente pentru dressing
12.Ulei pus la incins
12.Ulei pus la incins
13.Ardei taiat in bucati mici
13.Ardei taiat in bucati mici
14.Bucati de ardei si frunza de patrunjel puse la prajit
14.Bucati de ardei si frunza de patrunjel puse la prajit
15.Condimentam cu busuioc
15.Condimentam cu busuioc
16.Porumb fiert cu dressing de ardei prajit
16.Porumb fiert cu dressing de ardei prajit
17.Sugestie de prezentare
17.Sugestie de prezentare
18.Sugestie de prezentare
18.Sugestie de prezentare
19.Sugestie de prezentare
19.Sugestie de prezentare
Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.