Adevarul este ca nu prea sunt prietena cu supele crema, dar cateodata imi fac pofta atunci cand le vad intr-o reteta si incerc si din curiozitate.
Pana cand nu gustam nu stim daca ne place sau nu.
Ingrediente supa crema de mazare si cartofi
- 400gr mazare
- 2 cartofi
- ceapa
- 600ml supa (sau dizolvati cuburi de legume)
- telemea de capra
- ulei
- sare, piper
Mod de preparare
Curatam ingredientele, ceapa o tocam marunt, cartofii ii taiem in bucati mici; pregatim supa, daca nu avem gata facuta dizolvam un cub de legume sau de pui in apa calduta.
Calim ceapa tocata marunt in ulei incins. Cand s-a inmuiat adaugam mazarea si cartofii taiati in cuburi, turnam jumatate din supa peste, condimentam cu sare si piper, lasam sa fiarba pana cand cartofii sunt bine fierti.
Cand supa e gata o mixam ingredientele cu un blender vertical, intre timp adaugam din supa ramasa, pana ce ajunge la consistenta dorita.
Portionam in farfurii si presaram cu telemea de capra.
Se serveste calda, alaturi de crutoane.