Animale de companieRasa Dog Islandez sau Ciobănesc Islandez, un animal de companie activ și...

Rasa Dog Islandez sau Ciobănesc Islandez, un animal de companie activ și plin de viață

Rasa de câini Dog Islandez este de origine din Islanda și reprezintă un animal de companie activ și plin de viață, potrivit pentru familiile care au copii, deoarece acest patruped adoră să se joace și este prietenos și față de alte animale (câini sau pisici).

Ca aspect general Ciobănescul Islandez este un câine de talie medie, are înălțimea corpului de 40-48 cm și greutatea de 12-18 kg. Are corpul robust, blana foarte deasă, care ii protejează corpul de frig și ploaie. Coada este stufoasă, purtată curbată spre spate. Coloritul blănii este crem cu pete roscate, maro, gri și negre.

Are capul mare, craniul larg, urechile de formă triunghiulară, late la bază și indreptate în sus, iar ochii mici, rotunzi, cu irisul de culoare maronie sau neagră. Botul este destul scurt, buzele strânse, maxilarele puternice prevăzute cu dinți bine dezvoltați. Gâtul este de lungime medie și puternic, iar umerii bine evidențiați. Corpul este puternic, burta ridicată, membrele anterioare și posterioare musculoase și puternice, iar labele ovale cu degete bine apropiate între ele.

Ciobănescul Islandez poate fi utilizat ca animal de companie, câine de lucru și animal de pază. Are un temperament vesel, vioi, prietenos, curajos și jucăuș. Nu are tendința de a fi agresiv, este un câine docil, afectuos și devotat stăpânului. Trebuie crescut la casă deoarece este un animal activ care are nevoie de mult spațiu unde să se miște în aer liber.

Dog Islandez
Dog Islandez

Nu este potrivit de a fi ținut într-un apartament. Față de străini acest câine nu este agresiv, dar este foarte atent la ei, prevăzător, iar dacă simte că anumite persoane sunt o amenințare pentru stăpânul și familia acestuia reacționează să-i oprească.

Ciobănescul Islandez trebuie dresat de mic, are nevoie de instruire pentru a deveni un animal disciplinat, care să asculte comenzile stăpânului său. Este un câine inteligent care învață repede indicațiile specialistului în dresaj și are memoria foarte bună ceea ce face sa-și amintească imediat ceea ce a fost învățat.

Orele de instruire trebuie să se realizeze cu tact, astfel încât câinele să aibă impresia că se joacă, sau se distrează, astfel munca celui care se ocupă de dresaj va da cele mai bune rezultate, iar animalul nu va fi chinuit, sau forțat să respecte o comandă anume, el o va executa cu plăcere.

Speranța de viață a Dogului Islandez este de aproximativ 12-15 ani.

Video – Rase de caini – Dog Islandez:

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.