Rețete culinarePlăcintuțe umplute cu salam și parmezan - o combinație dintre plăcintele clasice...

Plăcintuțe umplute cu salam și parmezan – o combinație dintre plăcintele clasice și cele moderne

Placintele fac parte din preferintele mele culinare, mai jos va prezit o combinatie dinte placintele clasice si cele moderne. Aluatul este tot acelasi ca si pe vremuri dar umplutura te duce cu gandul la pizza din perioada contemporana.

Ingrediente Placintute cu salam si parmezan :

  • 500 g faina
  • 1 ou
  • 1/2 drojdie ( cat o jumatate de nuca )
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita sare cu varf
  • apa
  • parmezan 150 gr
  • salam

Mod de preparare:

Punem intr-un vas mai mare faina, sare si oul; peste turnam drojdia pe care am dizolvat-o intr-un bol separat cu putin apa calduta ( mare atentie calduta nu fierbinte deoarece riscam sa nu mai creasca aluatul ).

Framantam compozitia cu apa calduta pana obtinem un aluat potrivit de moale apoi mai adaugam 50 ml ulei; acoperim cu un prosop si lasam la dospit pana creste ( aproximativ 30 minute ).

Dupa ce a dospit aluatul il impartim in 2; rasucim prima minge de aluat sub forma de patura pe o foaie vom pune feliile de salam si parmezanul iar pe cealalta o vom folosi ca si capac.

Dupa ce am pus paturile una peste cealalta cu ajutorul unui pahar le decupam si le punem pe un prosop unde le mai lasam un pic la dospit.

Se prajesc in baie de ulei.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.