Plăcintuțe umplute cu salam și parmezan – o combinație dintre plăcintele clasice și cele moderne

0
337
Placintute umplute cu salam si parmezan
Placintute umplute cu salam si parmezan

Placintele fac parte din preferintele mele culinare, mai jos va prezit o combinatie dinte placintele clasice si cele moderne. Aluatul este tot acelasi ca si pe vremuri dar umplutura te duce cu gandul la pizza din perioada contemporana.

Ingrediente Placintute cu salam si parmezan :

  • 500 g faina
  • 1 ou
  • 1/2 drojdie ( cat o jumatate de nuca )
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita sare cu varf
  • apa
  • parmezan 150 gr
  • salam

Mod de preparare:

Punem intr-un vas mai mare faina, sare si oul; peste turnam drojdia pe care am dizolvat-o intr-un bol separat cu putin apa calduta ( mare atentie calduta nu fierbinte deoarece riscam sa nu mai creasca aluatul ).
Framantam compozitia cu apa calduta pana obtinem un aluat potrivit de moale apoi mai adaugam 50 ml ulei; acoperim cu un prosop si lasam la dospit pana creste ( aproximativ 30 minute ).
Dupa ce a dospit aluatul il impartim in 2; rasucim prima minge de aluat sub forma de patura pe o foaie vom pune feliile de salam si parmezanul iar pe cealalta o vom folosi ca si capac.
Dupa ce am pus paturile una peste cealalta cu ajutorul unui pahar le decupam si le punem pe un prosop unde le mai lasam un pic la dospit.
Se prajesc in baie de ulei.

Citește și:  Mic dejun pentru copii cu Finetti, banane și stafide - află cum se prepară această rețetă
Ingrediente
Ingrediente
Ingrediente pentru umplut
Ingrediente pentru umplut
Drojdie dizolvata in putina apa calcuta
Drojdie dizolvata in putina apa calcuta
Aluatul framantat
Aluatul framantat
Aluat acoperit cu un prosop
Aluat acoperit cu un prosop
Aluat dospit
Aluat dospit
Aluat impartit in doua
Aluat impartit in doua
Prima patura de aluat
Prima patura de aluat
Salam taiat felii si parmezan razalit
Salam taiat felii si parmezan razalit
Prima patura de aluat acoperita cu salam
Prima patura de aluat acoperita cu salam
Prima patura de aluat acoperita cu salam si parmezan
Prima patura de aluat acoperita cu salam si parmezan
Patura 2 de aluat
Patura 2 de aluat
Cele 2 paturi una peste alta
Cele 2 paturi una peste alta
Paharul cu ajutorul caruia decupam placintele
Paharul cu ajutorul caruia decupam placintele
Placinte la dospit
Placinte la dospit
Placinte la prajit 1
Placinte la prajit 1
Placinte la prajit 2
Placinte la prajit 2
Placinte scoase din ulei
Placinte scoase din ulei
Placintute cu salam si parmezan
Placintute cu salam si parmezan
Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.