Reteta de clatite cu carne o am de la cumnata mea, care de altfel este o gospodina desavarsita si ingenioasa. Ii place sa se joace cu mancarea in bucatarie si praparatele sa-i fie cat mai aspectuase. Mi-a atras atentia acest preparat al ei si de aceea am vrut sa-l impart cu voi.
Este usor de pregatit, hranitor (poate tine locul unei mese) si foarte gustos.
Ingrediente clatite cu carne tavalite prin ou
- 1 kg carne tocata de porc
- 4 oua
- 1 ceapa
- 500 g faina
- 2 linguri pasta de ardei
- ulei
- apa
- sare si piper
Mod de preparare
Taiem ceapa marunt si o punem la prajit in ulei impreuna cu carnea tocata; adaugam 2 linguri de pasta de ardei si condimentele ( sare si piper ) dupa gust.
Intre timp facem clatitele; pentru aluatul de clatite avem nevoie de 1 ou, 500 g faina pe care o dizolvam treptat cu apa pana obtinem o compozitie potrivit de moale, adaugam si putina sare ( aproximativ 1/2 lingurita sare ).
Se coc clatitele si se pun la racit.
Cand este prajita si racita carnea putem sa incepem sa rulam clatitele cu carne; dupa ce le-am rulat le trecem prin faina si ou si le punem la prajit.