Bulgărași de zăpadă cu brânză și stafide – un desert ideal pentru copii

0
377
Bulgarasi de zapada cu branza si stafide
Bulgarasi de zapada cu branza si stafide

Bulgarasii de zapada cu stafide sunt un desert ideal pentru copii deoarece impaca atat parintii cat si copiii, este dulce dar si sanatos, baza acestui desert este branza care contine mult calciu.

Ingrediente bulgarasi de zapada cu branza si stafide:

  • 300 ml lapte
  • 500 g branza dulce de vaca
  • 6 linguri de zahar praf
  • 4 linguri de gris
  • 200 g nuca de cocos
  • 200 g stafide
  • 2 plicuri de zahar vanilinat
  • coaja de la 1 lamaie

Mod de preparare:

Punem laptele la foc intr-o oala mai mica, adaugam zaharul si coaja de la lamaie ( razuita prin ochiul cel mai mic ).
Dupa ce fierbe laptele punem cele 4 linguri de gris si invartim in mod constant ca sa nu se prinda de fund apoi il punem la racit.
Amestecam branza de vaca cu stafidele ( eu am lasat cateva stafide pentru decor ).
Cand grisul obtinut este rece putem sa-l amestecam cu branza ,trebuie sa obtinem un aluat consistent ( in cazul in care este mai moale mai adaugam 100 g nuca de cocos ca sa fi mai consistent ).
Din pasta obtinuta facem bulgarasi pe care ii tavalim prin nuca de cocos.

Citește și:  Cum se marinează diferitele fripturi: iată care sunt ingredientele necesare
Ingrediente
Ingrediente
Lapte cu zahar, lamaie si bolul cu gris
Lapte cu zahar, lamaie si bolul cu gris
Grisul obtinut
Grisul obtinut
Stafidele amestecate cu branza si stafidele pentru ornat
Stafidele amestecate cu branza si stafidele pentru ornat
Grisul obtinut peste branza cu stafide
Grisul obtinut peste branza cu stafide
Aluatul obtinut si nuca de cocos
Aluatul obtinut si nuca de cocos
Bulgaras tavalit prin nuca de cocos
Bulgaras tavalit prin nuca de cocos
Bulgarasi de zapada cu stafide
Bulgarasi de zapada cu stafide
Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.