Rețetă de plăcintă cu mere – o prăjitură la cuptor pentru sezonul rece

0
337
Placinta cu mere - o prajitura la cuptor pentru sezonul rece
Placinta cu mere - o prajitura la cuptor pentru sezonul rece

Pentru mine sunt anumite fructe, legume sezonale ca si dovleacul, lebenita sau portocalele, stiu ca se gaseste aproape tot anul, dar pofta adevarata vine cand e sezonul lor. Pe rafturi mere gasim tot anul, dar sincer cine mananca mere coapte vara? Sezonul ideal e toamna/iarna cand orice preparat in cuptor cu mere, condimentat cu scortisoara, ghimbir si coaja rasa de portocala sau lamaie umple casa cu miros placut, dulce si calduros. Prezint o reteta ideala cu mere pe timp de toamna/iarna si nu numai… 🙂

Ingrediente pentru placinta 

  • 250gr margarina Rama
  • 400gr faina
  • 150gr zahar
  • 3 oua
  • 1 lamaie
  • 1 lingurita ghimbir (praf sau razuit)
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1-2 linguri de smantana

Ingrediente pentru umplutura cu mere

  • 1,5kg mere
  • 120gr zahar
  • 2 lingura scortisoara
  • stafide dupa gust
  • coaja rasa de la o lamaie

Zahar praf pentru decor

Mod de preparare

– merele le spalam, curatam de coaja, le taiem si scoatem cotorul

– razuim merele, dupa cateva minute adaugam stafidele si coaja rasa de la o lamaie

– punem pe foc si lasam aprox. 10-15 minute (in functie de mere, cat de zemoasa este si in functie de vas, de exemplu daca e mai intins mai repede vor scadea merele)

Citește și:  Melcișori cu cașcaval - o rețetă cu foietaj ce se poate servi lângă iaurt sau smântână

– pentru aluat taiem margarina in bucati mici, adaugam ingredientele 2 oua si zeama de la lamaie mai intai rasa si se framanta bine pana se omogenizeaza bine

– aluatul este gata cand se leaga si se dezlipeste de pe maini

– aluatul impartim in doua, o bucata intindem rotund (depinde ce forma are tava) o grosime de 7-8 mm

– forma am captusit cu hartie de copt, iese mai usor prajitura, si e mai usor de curatat, in plus aluatul pastreaza modelul tavii

– dupa ce aluatul e bine intins si lipit de margini, punem merele racite

– din aluat ramas intindem o foaie subtire si taiem fasii (marimea la alegere mai subtire mai grosut)

– luam fasiile taiate si incepem sa le asezam pe placinta, incepand cu o cruce in mijloc, apoi punem cate 2 fasii una in dreapta una in stanga, ina sus una jos si iar stanga, dreapta…

– ungem aluatul cu oul batut, punem un cuptor preincalzit timp de o ora, verificati din cand in cand timpul depinde de cuptorul fiecarui, cand s-au rumenit deasupra scoateti-le.

1.1,1-5 kg mere
1.1,1-5 kg mere
2.Mere decojite si razuite
2.Mere decojite si razuite
3.Ingrediente pentru aluat
3.Ingrediente pentru aluat
4.Aluat amestecat
4.Aluat amestecat
5.Aluat si mere razuite
5.Aluat si mere razuite
6.Placinta inainte de coacere
6.Placinta inainte de coacere
7.Placinta dupa coacere
7.Placinta dupa coacere
8.Felie de placinta cu zahar praf si decor
8.Felie de placinta cu zahar praf si decor
9. Placinta cu mere
9. Placinta cu mere
Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.