Animale de companiePeștii sanitari de apă dulce Corydoras julii, necesari pentru un acvariu

Peștii sanitari de apă dulce Corydoras julii, necesari pentru un acvariu

Corydoras julii este un peste sanitar originar din America de Sud, care traieste in apele dulci. Poate fi achizitionat si de acvaristii incepatori deoarece nu este o specie foarte pretentioasa care sa necesite cunostinte foarte mari in domeniul acvaristicii.

Masculul poate ajunge la lungimea de 5 cm, iar femela este un pic mai mare, poate atinge lungimea de 6 cm. Are corpul robust, capul mare, ochii proeminenti si rotunzi, gura pozitionata inferior si prevazuta cu trei perechi de mustati – unele mai mici si altele mai mari, care au rol de receptori si ajuta pestele sa-si gaseasca cu usurinta mancarea pe substratul din acvariu.

Are un colorit gri-cenusiu cu diferite dungi albastre sau negre, care formeaza un desen caracteristic acestei specii. Aripioarele sunt transparente, cea dorsala este mai mare si are o pata neagra, iar restul sunt mai mici si prezinta dungulite negre de diferite marimi. Femela este mai dezvoltata in zona inotatoarelor pectorale.

In acvariu temperatura apei trebuie sa fie de 22-26ºC si pH-ul de 6-7,5. Acvariul poate fi de aproximatv 80 l, iar numarul de pesti poate fi de minim 3 (2 masculi si o femela), sau 5 , desigur cei care doresc pot achizitiona si un numar mai mare.

Corydoras julii
Corydoras julii

Acvariul trebuie sa contina cateva plante acvatice, precum si un strat de pietris si nisip fin, in partea de jos. Intotdeauna schimbarile de apa trebuie sa se faca treptat, pentru a se modifica incet temperatura.

Corydoras julii este un peste omnivor care mai ales noaptea obisnuieste sa adune toate deseurile alimentare de pe fundul acvariului. Avand un temperament calm si timid, ramane mai tot timpul in partea de jos a acvariului, cautand incontinuu hrana preferata. Poate fi alimentat cu insecte dezhidratate, viermisori, dar si hrana vie.

Reproducerea la acesti pesti este destul de simpla, femela depune icrele cilindrice, de culoare alba pe pietrele si frunzele plantelor din apa. Dupa o perioada scurta de timp, ouale eclozeaza si apar puii care la inceput sunt transparenti si nu au desene ca adultii. Speranta de viata la acesti pesti este de 5-15 ani.

Specia Corydoras julii face parte din ordinul Siluriformes si familia Callichthyidae.

Video – Pestele Corydoras julii:

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.