Imi place foarte mult pestele si incerc sa-l prepar in diferite feluri. Indiferent de ceea ce gatim in bucatarie, e dificil sa preparam feluri de mancare fara ulei.
De aceea varianta asta este favorita mea pentru ca necesita foarte putin ulei.
Ingrediente peste merluciu cu garnitura de cartofi la cuptor
- 1 kg merluciu
- 800 gr cartofi
- 1 catel de usturoi
- sare, piper, boia
- 100 ml ulei
- 1 lamaie
Mod de preparare
Pestele se curata foarte bine. Se spala atat in exterior cat si in interior cu apa rece si se taie in jumatati.
Se prepara un amestec din 1 catel de usturoi zdrobit, sare, piper, boia si zeama de lamaie.
Se freaca bine pestele cu acest amestec.
Se curate cartofii si se taie rondele mai groase.
Se unge tava cu ulei. Se aseaza cartofii si se condimenteaza cu piper, sare si boia.
Se aseaza peste cartofi jumatatile de peste si se stropeste cu putin ulei.
Tava se da la cuptor, la foc mediu timp de 50-60 min.
Se serveste cald cand este deja bine rumenit.