Timp liberPârtii de schi 2020-2021: Vacanță la schi în timpul Sărbătorilor de Crăciun...

Pârtii de schi 2020-2021: Vacanță la schi în timpul Sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou

Românii pasionați de sporturi de iarnă vor ca stațiunile de schi din țara noastră să deschidă pârtiile în timpul Sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou. Deși se tot vorbește de pandemia de coronavirus, românii nu vor să renunțe la excursia de schi din timpul Sărbătorilor, pe care o așteaptă cu nerăbdare. Pentru cei care își doresc o vacanță pe zăpadă, la munte, am pregătit o listă cu pârtiile de schi deschise în această perioadă.

Navigare rapidă în articol:

 1. Domeniul schiabil de la Sinaia
 2. Pârtia Cavnic
 3. Pârtia Păltiniș Arena Platos
 4. Pârtia Bușteni
 5. Domeniul schiabil Azuga
 6. Pârtiile de la Domeniul schiabil Șureanu
 7. Vatra Dornei
 8. Pârtia Rarău
 9. Alte pârtii de schi

1. Domeniul schiabil de la Sinaia

Din data de 18 decembrie 2020, turiștii pot merge să schieze pe toate pârtiile din domeniul schiabil de la Sinaia. Gondola Carp este deschisă tot din data de 18 decembrie. Toate pârtiile de aici sunt deschise. Există câteva instalații noi de telescaun, ca de exemplu pe Pârtia Valea Dorului. Sinaia este zona unde se schiază cel mai bine din Valea Prahovei, a nins și s-a folosit și zăpadă artificială.

Turiștii pot schia pe pârtii ca de exemplu: Lăptuci 1 și 2, Valea Soarelui 1 și 2 (care au și varianta teleschi), Valea Dorului, Variantă, Furnica, care este o pârtie pentru începători.

În instalația de gondolă purtarea măștilor este obligatorie, în plus sunt acceptate doar maximum 4 persoane.

2. Pârtia Cavnic

Pârtia Cavniuc

Este deschisă doar pe o porțiune de cca. 2 km din 6 km. Se poate schia pe Pârtia Roata 1 și ultima porțiune de la Pârtia Albastră, stratul de zăpadă fiind de 25 cm. Condițiile de schi sunt de 3 stele din totalul de 5 stele, se poate folosi și telescaunul Roata 1. Turiștii care nu schiază pot face o plimbare frumoasă cu telescaunul pentru a se bucura de peisajul fantastic, acoperit de zăpadă. Pentru doritori este deschisă pârtia de sănii, în intervalul orar 10:00 – 19:00.

La Cavniuc se fac și lecții de ski la Școala Superski de aici. De asemenea este și schipass, cu tarife speciale în zilele de luni-joi.

Pârtia Cavnic are parcare cu barieră și plată. La 100 m de pârtie se află și o parcare gratuită. În zona parcării se află și centrul de închirieri ski.

La Cavniuc se află și Hotelul Superski, care oferă cazare turiștilor și posibilitatea de a se relaxa la piscina interioară. Pachetele de cazare, cu masă și skipass sunt în valoare de 490 lei/persoană.

3. Pârtia Păltiniș Arena Platos

Pârtia Păltiniș Arena Platos

În weekend, sunt deschise Pârtia A, Arena D și Pârtia E. Se poate schia în condiții de siguranță, stratul de zăpadă este de 35 cm. Există și instalații de transport pe cablu care funcționează astfel: sâmbătă, între orele 10:00 – 21:00 și duminică, între orele 10:00 – 17:00.

4. Pârtia Bușteni

La Fun Park din Bușteni va fi și rollercoaster.

Este deschisă pârtia de la stația superioară sâmbăta și duminica, în intervalul orar 09:00 – 17:00. Pârtia are bandă transportoare de 240 m. Se poate folosi și pârtia de săniuțe, stratul de zăpadă este suficient. Pentru turiști este deschis și un centru de închirieri.

La Kalinderu turiștii iubitori de natură și aventuri montane, pot face o excursie cu ATV-uri 4×4, pe trasee inedite și cu instructori experimentați.

5. Domeniul schiabil Azuga

În această lună sunt deschise:

 • Pârtia Șorica Teleski și pârtia Șorica pentru începători
 • Pârtia Cazacu Babyski-Teleski
 • Pârtia Azuga Park.

Celelalte pârtii din Domeniul schiabil Azuga sunt închise. Telegondola Azuga funcționează în intervalul orar 9:00 – 16:00. Tariful este de 35 RON pentru adulți și de 25 RON pentru copiii (cu vârsta mai mică de 14 ani), pentru o călătorie dus-întors.

6. Pârtiile de la Domeniul schiabil Șureanu

Instalația teleschi, Domeniul schiabil Șureanu

Cele 7 pârtii din 10 sunt deschise deja, stratul de zăpadă este destul de gros, suficient pentru a schia în condiții de siguranță. În această zonă funcționează teleschiul Curmătura și telescaunul Aușel. Programul este 09:30 – 16:30.

7. Vatra Dornei

În această perioadă este deschisă doar zona inferioară a Pârtiei Parc. Aici este și baby-ski.

S-ar putea să te intereseze și articolul: 6 activități în aer liber pentru copii, preferate în anotimpul de iarnă.

8. Pârtia Rarău

Aici sezonul de schi s-a deschis deja. Turiștii sunt așteptați la pârtia de la poalele Muntelui Rarău, Câmpulung Moldovenesc. Aceasta are o lungime de 4,7 km și 3 tronsoane, fiecare cu un grad de dificultate diferit.

9. Alte pârtii de schi

Pârtia Mărișel

La Mărișel în munți Apuseni (la cca. 50 km de Cluj), se poate schia pe Pârtia Albastră, ideală pentru începători, unde este și teleschi. Aici este pregătită și o pârtie pentru săniuș, iar pentru distracție este și snowboard de calitate. Programul pentru turiști este 10:00 – 20:00. Deocamdată telescaunul este închis. Peisajul este fantastic, creat de culmile montane și de lacul de acumulare Beliș Fântânele carea arată superb în zare, înghețat și acoperit de zăpadă. Mărișel are nocturnă, instalație de zăpadă artificială și o parcare amenajată și iluminată pentru 500 de locuri.

Pârtia Bradul, Toplița

La Toplița este deschisă în fiecare zi Pârtia Bradul, între orele 10:00 – 18:00. Turiștii care își doresc o vacanță de iarnă aici, au mai multe opțiuni de cazare la pensiuni sau hotel.

Pârtia de schi Bogdan se deschide pe data de 26 decembrie 2020.

Pârtia Platoul Soarelui de la Straja

Pârtia Straja este deschisă deja și se poate schia între orele 09:00 – 17:00. Vineri funcționează și nocturna. Pârtia Platoul Soarelui de la Straja are stratul de zăpadă bun pentru a schia, iar peisajul din jur este fantastic.

Pârtia Ghimeș este deschisă din data de 18 decembrie 2020, de la ora 9:00.

Pârtia Șumuleu-Ciuc, din județul Harghita, este deschisă din data de 19 decembrie 2020.

Condițiile pentru limitarea răspândirii coronavirusului sunt: turiștii trebuie să poarte obligatoriu mască sau cagulă și să păstreze distanța de 2 m între ei.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.