Pâine italiană cu roșii uscate – o rețetă mediteraneană cu legume

0
378
Paine italiana - reteta mediteraneana cu legume
Paine italiana - reteta mediteraneana cu legume

Eu am dat denumirea acestei retete, denumirea originala era paine cu rosii uscate, ruccola si cascaval… toate acestea pentru mine reprezinta italia si mi s-a parut mai practic denumirea data de mine 🙂

Ingrediente paine italiana – reteta mediteraneana cu legume

Pentru aluat:

  • 500gr faina
  • 80 ml apa calda
  • 120 ml lapte calduta
  • 1 lg mare de zahar
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 ou mare
  • 1 lgt sare
  • ulei

Pentru umplutura:

  • un borcan rosii uscate
  • ruccola
  • cascaval

Mod de preparare

Amestecam ingredientele pentru aluat si framantam un aluat potrivit, ungem surafata cu ulei si lasam la dospit 1-2 ore, pana ce creste volumul la dublu.

Aluatul dospit il intindem cu sucitorul intr-o forma dreptunghiulara, cu o grosime de 1, 1-5cm.

Toata suprafata aluatului il presaram cu cascaval razuit, adaugam frunzele de ruccola anterior spalate si strecurate de apa, adaugam rosiile uscate taiate in bucati mici, la final mai adaugam un strat de cascaval razuit.

Facem o rulada din aluat umplut si formam un “S” din el, il asezam in tava captusita cu hartie de copt si cu un cutit sau o foarfeca facem pe suprafata o taietura de 3-4 cm adancine, acoperim si mai lasam 1 ora sa dospeasca.

Citește și:  Mic dejun pentru Valentine`s day II - ouă fierte în formă de inimă

Incingem cuptorul si asezam tava pentru 30 de minute, cand incepe sa se rumeneasca suprafata scoatem painea, presaram cu cascaval si mai lasam pana ce se topeste si se rumeneste un pic.

Se poate servi atat calda cat si rece.

1.Ingrediente
1.Ingrediente
2.Lapte si apa calduta
2.Lapte si apa calduta
3.Faina cantarita
3.Faina cantarita
4.Adaugam zaharul
4.Adaugam zaharul
5.Adaugam sare
5.Adaugam sare
6.Adaugam drojdia uscata
6.Adaugam drojdia uscata
7.Adaugam treptat lichidele
7.Adaugam treptat lichidele
8.Aluat framantat
8.Aluat framantat
9.Ungem suprafata cu ulei
9.Ungem suprafata cu ulei
10.Aluat dospit
10.Aluat dospit
11.Intindem aluatul
11.Intindem aluatul
12.Spalam frunzele de ruccola
12.Spalam frunzele de ruccola
13.Taiem in bucati mici rosiile uscate
13.Taiem in bucati mici rosiile uscate
14.Razuim cascavalul
14.Razuim cascavalul
15.Aluatul il presaram cu cascaval razuit
15.Aluatul il presaram cu cascaval razuit
16.Asezam frunzele de ruccola pe toata suprafata aluatului
16.Asezam frunzele de ruccola pe toata suprafata aluatului
17.Asezam bucatile de rosii uscate
17.Asezam bucatile de rosii uscate
18.Ultimul strat este cascavalul razuit
18.Ultimul strat este cascavalul razuit
19.Rulam aluatul
19.Rulam aluatul
20.Inchidem marginea
20.Inchidem marginea
21.Din aluatul umplut formam un S
21.Din aluatul umplut formam un S
22.Aluatul il taiem la o adancime de 3-4cm
22.Aluatul il taiem la o adancime de 3-4cm
23.Suprafata o presaram cu cascaval
23.Suprafata o presaram cu cascaval
24.Paine proaspat scoasa din cuptor
24.Paine proaspat scoasa din cuptor
25.Paine italiana
25.Paine italiana
26.Paine feliata
26.Paine feliata

 

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.