Eu am dat denumirea acestei retete, denumirea originala era paine cu rosii uscate, ruccola si cascaval… toate acestea pentru mine reprezinta italia si mi s-a parut mai practic denumirea data de mine.
Ingrediente paine italiana – reteta mediteraneana cu legume
Pentru aluat:
- 500gr faina
- 80 ml apa calda
- 120 ml lapte calduta
- 1 lg mare de zahar
- 1 plic drojdie uscata
- 1 ou mare
- 1 lgt sare
- ulei
Pentru umplutura:
- un borcan rosii uscate
- ruccola
- cascaval
Mod de preparare
Amestecam ingredientele pentru aluat si framantam un aluat potrivit, ungem surafata cu ulei si lasam la dospit 1-2 ore, pana ce creste volumul la dublu.
Aluatul dospit il intindem cu sucitorul intr-o forma dreptunghiulara, cu o grosime de 1, 1-5cm.
Toata suprafata aluatului il presaram cu cascaval razuit, adaugam frunzele de ruccola anterior spalate si strecurate de apa, adaugam rosiile uscate taiate in bucati mici, la final mai adaugam un strat de cascaval razuit.
Facem o rulada din aluat umplut si formam un „S” din el, il asezam in tava captusita cu hartie de copt si cu un cutit sau o foarfeca facem pe suprafata o taietura de 3-4 cm adancine, acoperim si mai lasam 1 ora sa dospeasca.
Incingem cuptorul si asezam tava pentru 30 de minute, cand incepe sa se rumeneasca suprafata scoatem painea, presaram cu cascaval si mai lasam pana ce se topeste si se rumeneste un pic.
Se poate servi atat calda cat si rece.