Ouale umplute cu sos alb cu smantana sunt un fel de mancare care se poate servi la orice ora a zilei. Ele nu necesita cunostinte deosebite de gastronomie si nici o mare suma de bani.
Ingrediente oua umplute si sos alb cu smantana
- 10 oua fierte
- 300 ml smantana
- 100 gr pateu de porc sau pasare
- 1 castravete murat
- patrunjel verde
- sare dupa gust
- piper dupa gust
- 150 ml ulei
- 1 lingurita de mustar
- 1 ou crud
Mod de preparare
Ouale umplute
Se pun cele 10 oua la fiert cca 8 min, astfel incat sa nu fie moi. Dupa ce s-au fiert, se curata de coaja si se taie in doua, pe lungime. Galbenusurile se separa de albusuri, se amesteca cu pateul, patrunjelul maruntit si cu castravetele murat, la randul lui, taiat in bucatele mici. Amestecul se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust, apoi se umple cu el fiecare jumatate de albus fiert.
Sosul alb cu smantana
Se foloseste un ou crud al carui galbenus se separa de albus si se amesteca mai apoi cu mustarul. Se adauga un varf de cutit de sare si se adauga cate o lingura de ulei, amestecand permanent compozitia obtinuta. Atunci cand se omogenizeaza ( uleiul e incorporat in maioneza ) se mai adauga cate o lingura de ulei, pana la epuizarea lui. La final se adauga smantana si se amesteca pana se obtine un sos omogen.
La final, se aseaza ouale pe un platou sau o farfurie mai mare si se servesc impreuna cu sosul alb.