Rețete culinareOuă umplute și sos alb cu smântână - află ce rețetă poți...

Ouă umplute și sos alb cu smântână – află ce rețetă poți încerca pentru a încânta familia

Ouale umplute cu sos alb cu smantana sunt un fel de mancare care se poate servi la orice ora a zilei. Ele nu necesita cunostinte deosebite de gastronomie si nici o mare suma de bani.

Ingrediente oua umplute si sos alb cu smantana

  • 10 oua fierte
  • 300 ml smantana
  • 100 gr pateu de porc sau pasare
  • 1 castravete murat
  • patrunjel verde
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 150 ml ulei
  • 1 lingurita de mustar
  • 1 ou crud

Mod de preparare

Ouale umplute

Se pun cele 10 oua la fiert cca 8 min, astfel incat sa nu fie moi. Dupa ce s-au fiert, se curata de coaja si se taie in doua, pe lungime. Galbenusurile se separa de albusuri, se amesteca cu pateul, patrunjelul maruntit si cu castravetele murat, la randul lui, taiat in bucatele mici. Amestecul se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust, apoi se umple cu el fiecare jumatate de albus fiert.

Sosul alb cu smantana

Se foloseste un ou crud al carui galbenus se separa de albus si se amesteca mai apoi cu mustarul. Se adauga un varf de cutit de sare si se adauga cate o lingura de ulei, amestecand permanent compozitia obtinuta. Atunci cand se omogenizeaza ( uleiul e incorporat in maioneza ) se mai adauga cate o lingura de ulei, pana la epuizarea lui. La final se adauga smantana si se amesteca pana se obtine un sos omogen.

La final, se aseaza ouale pe un platou sau o farfurie mai mare si se servesc impreuna cu sosul alb.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.