Piureul de cartofi este unul dintre cele mai populare si apreciate feluri de mancare, in special de catre reprezentantii genului masculin. Reteta de mai jos prezinta o cantitate de piure de cartofi potrivita pentru 4 persoane. Ea este deopotriva ieftina si usor de preparat.
Ingrediente piure de cartofi – o garnitura pentru orice felul doi
- – 1 kg de cartofi
- – 100 ml de ulei
- – sare dupa gust
- – 1 lingura de margarina
- – 300 ml lapte cald
Mod de preparare
Se curata cartofii de coaja si se taie in doua sau in patru parti ( in functie de marimea cartofilor – indicat e sa fie taiati la marime medie ). Se pun la fiert in apa cu sare – sunt gata dupa aproximativ jumatate de ora de fierbere.
Dupa ce s-au fiert se scurge apa de pe cartofi, se adauga uleiul, sare dupa gust si lingura de margarina. Se piseaza amestecul astfel obtinut si se adauga treptat laptele cald pana cand se obtine o consistenta destul de moale, potrivita pentru servit.
Cartofii piure sunt potriviti pentru fripturi sau diferite sosuri preparate din carne de porc, vita sau pui.
