Piure de cartofi – rețeta de a găti garnitura ideală pentru felul doi

0
582
Piure de cartofi - garnitura ideala pentru felul doi
Piure de cartofi - garnitura ideala pentru felul doi

Piureul de cartofi este unul dintre cele mai populare si apreciate feluri de mancare, in special de catre reprezentantii genului masculin. Reteta de mai jos prezinta o cantitate de piure de cartofi potrivita pentru 4 persoane. Ea este deopotriva ieftina si usor de preparat.

Ingrediente piure de cartofi – o garnitura pentru orice felul doi

  • –  1 kg de cartofi
  • – 100 ml de ulei
  • – sare dupa gust
  • – 1 lingura de margarina
  • – 300 ml lapte cald

Mod de preparare

Se curata cartofii de coaja si se taie in doua sau in patru parti ( in functie de marimea cartofilor – indicat e sa fie taiati la marime medie ). Se pun la fiert in apa cu sare – sunt gata dupa aproximativ jumatate de ora de fierbere.

Dupa ce s-au fiert se scurge apa de pe cartofi, se adauga uleiul, sare dupa gust si lingura de margarina. Se piseaza amestecul astfel obtinut si se adauga treptat laptele cald pana cand se obtine o consistenta destul de moale, potrivita pentru servit.

Citește și:  Brânzoaică altfel - rețetă pentru un desert rulat cu brânză și mărar

Cartofii piure sunt potriviti pentru fripturi sau diferite sosuri preparate din carne de porc, vita sau pui.

Ulei si sareCartofi in coajaLapte pentru piureCartofi fiertiCartofi pisatiPiureul de cartofiPiure de cartofi servit cu pulpa de pui

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.