Rețete culinarePiure de cartofi - rețeta de a găti garnitura ideală pentru felul...

Piure de cartofi – rețeta de a găti garnitura ideală pentru felul doi

Piureul de cartofi este unul dintre cele mai populare si apreciate feluri de mancare, in special de catre reprezentantii genului masculin. Reteta de mai jos prezinta o cantitate de piure de cartofi potrivita pentru 4 persoane. Ea este deopotriva ieftina si usor de preparat.

Ingrediente piure de cartofi – o garnitura pentru orice felul doi

  • –  1 kg de cartofi
  • – 100 ml de ulei
  • – sare dupa gust
  • – 1 lingura de margarina
  • – 300 ml lapte cald

Mod de preparare

Se curata cartofii de coaja si se taie in doua sau in patru parti ( in functie de marimea cartofilor – indicat e sa fie taiati la marime medie ). Se pun la fiert in apa cu sare – sunt gata dupa aproximativ jumatate de ora de fierbere.

Dupa ce s-au fiert se scurge apa de pe cartofi, se adauga uleiul, sare dupa gust si lingura de margarina. Se piseaza amestecul astfel obtinut si se adauga treptat laptele cald pana cand se obtine o consistenta destul de moale, potrivita pentru servit.

Cartofii piure sunt potriviti pentru fripturi sau diferite sosuri preparate din carne de porc, vita sau pui.

Piure de cartofi servit cu pulpa de pui
Piure de cartofi servit cu pulpa de pui

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.