Secretul retetei, ceea ce o face sa devina una mai interesanta decat un simplu orez cu legume, este susanul si orezul prajit.
Reteta este ideala pentru post, dar nu numai, este foarte bun ca si garnitura sau salata.
Ingrediente orez cu legume si susan – garnitura sau mancare de post
- 1 cana orez
- 2 cani apa
- 1 ceapa mare
- 250 gr ciuperci champignon
- 150 gr mazare
- 2 linguri seminte de susan
- 1 lingura sos de soia
- 3 linguri ulei
- sare, piper
Mod de preparare
Incingem o lingura de ulei, adaugam orezul si il prajim amestecand des pana se rumeneste usor.
Adaugam apa si acoperim oala cu un capac, atunci cand incepe sa fierba mai lasam aprox. 5 minute dupa care stingem focul, luam jos capacul, acoperim cu un prosop de bucatarie si din nou acoperim cu capac, asa lasam neatins 15-20 de minute.
Curatam ceapa si o maruntim, ciupercile le curatam de codita si le taiem in felii subtiri.
Intr-o tigaie, in doua linguri de ulei, calim ciupercile pana ce se inmoaie, le scoatem pe o farfurie, asezam in locul lor ceapa maruntita si dupa 2 minute le scoatem si le punem peste ciuperci.
Susanul il prajim intr-o tigaie teflonata, fara adaos de grasime.
Stropim orezul cu sos de soia, amestecam si adaugam ingredinetele, condimentam cu sare si piper dupa gust.