Omletă cu șuncă de căsă, roșie și ceapă verde – rețetă pentru un mic dejun sănătos

0
627
Omleta cu sunca de casa, rosie si ceapa verde
Omleta cu sunca de casa, rosie si ceapa verde

Omleta este un mic dejun rapid si usor de pregatit si deosebit de gustos. Exista o serie de variatiuni ce se pot face cu omleta, eu am ales sa adaug niste prospaturi in primul rand pentru aportul de vitamine si apoi pentru aspect.

Ingrediente omleta cu sunca de casa, rosie si ceapa verde

  • 3 oua
  • 50 gr sunca de casa
  • 1 rosie mai mica
  • 3 fire de ceapa verde
  • 2 linguri de ulei
  • piper dupa gust

Mod de preparare

Ceapa verde se curata si se spala impreuna cu rosia, mai apoi se taie rondele respectiv cubulete. De la rosie nu se foloseste partea cu samburi.
Sunca se taie cubulete iar ouale se sparg intr-o farfurie adanca, se condimenteaza cu piper si se bat cu furculita.
Nu se adauga sare deoarece sunca de casa contine destula sare – in cazul in care se foloseste alt tip de sunca atunci se mai adauga si sare.
Se pune mai intai sunca la calit in putin ulei, se adauga apoi ceapa verde si rosia la urma. Se lasa la calit pana cand se evapora apa, apoi se adauga ouale batute. Se lasa la prajit pe o parte si apoi se intoarce cu ajutorul unei palete.
Cand ambele parti sunt aurii, omleta e gata.

Citește și:  Mic dejun cu avocado și ouă - încearcă această rețetă gustoasă și sănătoasă
Ingrediente omleta
Ingrediente omleta
Ingrediente taiete
Ingrediente taiete
Ingrediente maruntite
Ingrediente maruntite

 

Sunca la prajit
Sunca la prajit
Sunca, ceapa verde si rosie, la calit
Sunca, ceapa verde si rosie, la calit
Oua batute cu furculita
Oua batute cu furculita
Omleta la prajit
Omleta la prajit
Omleta cu sunca de casa, rosie si ceapa verde
Omleta cu sunca de casa, rosie si ceapa verde
Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.