Omleta este un mic dejun rapid si usor de pregatit si deosebit de gustos. Exista o serie de variatiuni ce se pot face cu omleta, eu am ales sa adaug niste prospaturi in primul rand pentru aportul de vitamine si apoi pentru aspect.
Ingrediente omleta cu sunca de casa, rosie si ceapa verde
- 3 oua
- 50 gr sunca de casa
- 1 rosie mai mica
- 3 fire de ceapa verde
- 2 linguri de ulei
- piper dupa gust
Mod de preparare
Ceapa verde se curata si se spala impreuna cu rosia, mai apoi se taie rondele respectiv cubulete. De la rosie nu se foloseste partea cu samburi.
Sunca se taie cubulete iar ouale se sparg intr-o farfurie adanca, se condimenteaza cu piper si se bat cu furculita.
Nu se adauga sare deoarece sunca de casa contine destula sare – in cazul in care se foloseste alt tip de sunca atunci se mai adauga si sare.
Se pune mai intai sunca la calit in putin ulei, se adauga apoi ceapa verde si rosia la urma. Se lasa la calit pana cand se evapora apa, apoi se adauga ouale batute.
Se lasa la prajit pe o parte si apoi se intoarce cu ajutorul unei palete.
Cand ambele parti sunt aurii, omleta e gata.