Mazarea scazuta cu ciuperci este o mancare de complexitate redusa. Reteta de fata contine ingrediente din conserva care fac ca preparatul sa fie gata in 30 de minute.
Ingrediente mazare scazuta cu ciuperci
- 1 conserva mazare
 - 1 conserva ciuperci
 - 1 ceapa
 - 2 linguri faina
 - 2 linguri suc de rosii sau bulion
 - 50 ml ulei
 - sare dupa gust
 - piper dupa gust
 
Mod de preparare
Se curata ceapa si se taie marunt. Se desfac conservele si se scurge lichidul de pe ele.
O tigaie se incinge pe aragaz, se adauga uleiul si apoi ceapa la calit, la foc mic.
Atunci cand ea devine transparenta, se adauga ciupercile, se calasc 1-2 minute, se condimenteaza cu piper si sare si se amesteca bine.
Se acopera cu apa si apoi se adauga mazarea. Se lasa la fiert la foc mic ( daca doriti ca preparatul sa fie si mai rapid, fierbeti la foc mare ).
La final, cand toate ingredientele sunt fierte, se adauga o ingrosala pe baza de bulion si faina – se pun intr-un vas 2 linguri de faina si se amesteca cu 2 linguri de bulion pana cand devine o compozitie omogena.
Se adauga ingrosala amestecand bine, se lasa sa dea cateva clocote si apoi mancarea e gata.



