Mazarea scazuta cu ciuperci este o mancare de complexitate redusa. Reteta de fata contine ingrediente din conserva care fac ca preparatul sa fie gata in 30 de minute.
Ingrediente mazare scazuta cu ciuperci
- 1 conserva mazare
- 1 conserva ciuperci
- 1 ceapa
- 2 linguri faina
- 2 linguri suc de rosii sau bulion
- 50 ml ulei
- sare dupa gust
- piper dupa gust
Mod de preparare
Se curata ceapa si se taie marunt. Se desfac conservele si se scurge lichidul de pe ele.
O tigaie se incinge pe aragaz, se adauga uleiul si apoi ceapa la calit, la foc mic.
Atunci cand ea devine transparenta, se adauga ciupercile, se calasc 1-2 minute, se condimenteaza cu piper si sare si se amesteca bine.
Se acopera cu apa si apoi se adauga mazarea. Se lasa la fiert la foc mic ( daca doriti ca preparatul sa fie si mai rapid, fierbeti la foc mare ).
La final, cand toate ingredientele sunt fierte, se adauga o ingrosala pe baza de bulion si faina – se pun intr-un vas 2 linguri de faina si se amesteca cu 2 linguri de bulion pana cand devine o compozitie omogena.
Se adauga ingrosala amestecand bine, se lasa sa dea cateva clocote si apoi mancarea e gata.