Am vazut o data la tv o reteta cu pulpa de pui si mi-a placut foarte mult felul in care a fost dezgolit osul pulpei, facandu-l mai usor de prins. Am cautat pe net o descriere asemanatoare insa nu am gasit nimic asa ca am decis sa impart cu toata lumea metoda vazuta la tv.
Ingrediente copanele de pui cu osul dezgolit, la cuptor, in tava de lut
- 3 copanele de pui
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri de ulei
- 1 lingurita cimbru
- condimente de pui
Mod de preparare
Se spala bine pulpele si apoi se usca cu servetele de bucatarie. Se indeparteaza pielea de pe partea inferioara a copanelelor, impingand usor carnea ramasa, spre partea superioara – dezvelind astfel mai mult os.
Din ulei, condiment de pui, cimbru si usturoiul pisat se pregateste un amestec in care se lasa pulpele macar o jumatate de ora.
Dupa aceea se aseaza intr-o tava din lut, impreuna cu amestecul de mai sus ( se tine tava in apa pentru jumatate de ora inainte de a o introduce la cuptor, evitand astfel fisurarea ei ).
Se introduc in cuptorul preincalzit, se adauga o cana de apa in tava si se lasa la prajit la foc potrivit.
Cand copanelele sunt rumenite, se scot din cuptor si se pot servi cu diverse garnituri.