Fiind mare fana a ciupercilor am cautat o reteta noua pentru prepararea lor. Mi-a placut foarte mult faptul ca se pot combina cu alte legume ce aduc un plus de minerale si vitamine, deci un plus de sanatate.
Ceea ce m-a convins sa revin la acest preparat a fost pofta cu care fiica mea il serveste de fiecare data. Cantitatea de mai jos a fost suficienta pentru prepararea unei portii, fiind ideala pentru o persoana singura.
Ingrediente ciuperci sote cu ardei si rosii
- 4 ciuperci champignon
- 1 rosie mai mica
- 1/2 ardei capia verde
- 2 linguri de ulei
- sare dupa gust
- piper dupa gust
Mod de preparare
Se curata ciupercile de coaja si se taie feliute. Ardeiul si ceapa se spala bine si se taie cubulete.
Se pun la calit legumele, mai intai ardeiul, rosia si la final ciupercile. Dupa 4-5 minute de calit se adauga piper si sare dupa gust.
Se mai adauga putina apa si se lasa la fiert cam 30-45 de minute, in functie de puterea focului.
Preparatul e potrivit si pentru cei care tin post sau nu consuma carne din alte motive dar este si o garnitura ideala pentru multe feluri de carne.
Nu vad ceapă in poze nici sa ma tai….punem sau nu???